Tuesday, September 7, 2010

SalaM Lebaran........

Saya dengan ini mengisytiharkan.....walaaaah...erm lagi 2 hr insyaAllah nak raya dh....raya taun ini meng igtkan kenangan raya taun lepas....wahhhh...taun lepas di kala ini saya telah diadmit kan ke dalam wad kerana bukaan sudah 3cm..waaaa...mase tu mmg dr kate kalau bersalin malm ni leh la raya..kalau x raya kat hospital la jawabnyee....akhirnya Muhamad Aidil Haziq dilahirkan pada mase org merendang dan menegetupat...mmg taun lepas x de bj raya..ade la bli jubah..x pakai pong bg kat mak je..

so baju raya taun ini

mama didil : taun ni pon bli jubah gak..tp jubah moden la yg dapat menunjukan kerampingan ku..ramping ke...tapi satu je la..sbb x rase nak bj bebanyak sbb tiap2 bulan aku tempah bj kurung ala sepasang dua..konon nak lawan ngan cikgu aine..so nak mood nak bli bj br ni x terasa sgt la...

papa didil : en asben pon bli bj melayu je utk die..bli nak bli tshirt ke n jeans ke..dia x mau...sbb almari bj die sudah sgt la pnuh dgn bj usm fc..tu pon bj mase liga fam telah kulelongkan...pastu jeans die dok elok lg..sbb die ni jnis jarang pakai jeans..suka pakai tracksuit..itu pon ader cop usm fc..dan en asben ini seorg yg sgt bangga pakai bj usm fc...g knduri pakai , ni raya pon pakai...itu next nye musim kompem dpat lg...so aku akan bersedia membuat lelongan bj die utk musim ini...kakakak...tp satu la yg aku sgt respect kat en asben..mase awal2 musim dulu...kan usm fc asyik kalah je...die ttp bangga gak pakai bj usm fc...kalau aku...x tau la...pas musim dh nak abis slalu menangkan , ramai plak dok tnye bj usm fc...

cek didil : bj melayu ade dua , satu warna meroon ,tu aunty inas bg...pastu utk tema family ijau pucuk pisang...pastu suar slack/jeans x bli pon sbb die mg dh ade x pakai pon sbb bsr lg ,skang dh leh kot..kemeja pon dh ader ade dh didil jarang pakai ,n yang br cek ain bg aunty inas bg...so pesan papa aidil biar aidil dlm kesderhanaan...kakka sian aidil...sbb bj melayu tu kompem skali je pakai...kemeja tu pakai 5 minit sbb panas..xpe taun depan dh besar kita bli besh2...

So sempena nak raya ni..saya sekeluarga mengucapkan Selamat Hari Raya..berhati2 mase di jalan raya....InsyaAllah kami akan memandu dibawah 110km/j yer....