Monday, April 30, 2012

aktiviti di permulaan cooti.....

Alhamdulillah di saat ini mamadidil still kat umh....pg td ade la jln2 kat tesco konon nk cr susu mamat tecit ni..tp xde plak....ye la mamat ni minum dumex dupro...dr last week xde ...yg ade dugro je...ermm dh pnh try ajr minum dugro ttp he refuse..adeh lerr.....so en abah dh kate nk try survey giant plak....slalu mmg mamadidil bli stok sebulan...ni nk bli utk stanby la..sbb xde yg keep stock..buatnye mase susu aidil abis ms tu mama kat hospital...ketaq lutut la en abh....kompem akn tepon 2-3 x..susu die dupro kan..langkah 2 kan....pastu akan call kompemkan lg....takut salah la tu.....so sebelum mamadidil masuk hosp n terbg ke selangor sume brg umh dg standby..sabun basuh bj....sabun mandi....ubt gg....pastu periuk x gune sume dh simpn dlm gobok....sume utk senangkan en abh nnt....
so skang countdown je...hrp cepat kuar la adik aidil before 6 mei...tp klu die nk kuar 6 mei gak nk wt camno....sbb mamadidil x mo laa jd mcm aidil hr tu...punye la berjanggut dok hosp..dh la 2 x admit..first tu rase skit perut..pastu trus kene admit...tensen hnye tuhan yg tau...maybe mase tu main2 je kot....dok la 3 hr..to pon pakse dr cakap saya nk kuar gak..blik siap kene mrh ngan en abh....sbb x mo dok wad..die x tau ke bosannnnn.......second time  mase tu dh turun tnde..2 hr gak la dok wad...tp mase tu mmg sakit la....
so kali ni nasiht dr bonda tercinta..wlupon dh turun tanda tunggu sampi sakit contraction setgh jam sekali br g hosp..klu x mmg kene tggu la.....tp xpe la kiter tgk kali ni camane gaya plak kan.....huhuhu

Thursday, April 26, 2012

Alhamdulillah.....

post macam sudah selamat berjuang di medan perang kan.....blom lg...masih menanti n menunggu la ni..sebenarnye dah surat tawaran admit wad 6 mei ni...sbb kalau ikut Dr.. aku telah mengalami GDM..ntah pape ntah laa....bacaan BSP x pnh pon lepas 7 ....setiap kali nak checkup , one day before kene wat BSP..sgt tensen...xpe la next weeek last checkup n last wat BSP..redha je la....bak kate en asben..sabaq..sabaq...
Semoga semua berjalan lancar la next week...walaupun di saat ini mama didil ni gigih bekerja lg...bukan x nak amik cuti awal..tp klau dok umah..asyik nak melepek je....pastu berguling ngan mamat tecit tu..die mane leh dok diam..panjat sana panjat sini...so untuk exercise mamadidil g la keje..leh byk jalan sket....
Xpe la next week mama didil pon dah aplly cuti..sbb rase minggu ni dah pass over sume keje...mintak2 weeknd ni la..leh bonda ku dr Selangor dtg amik anak kesygn die ni...sbb bondaku dah bgtau kalau bersalin hujung minggu nnt mak amik..kalau tgh minggu x dapek la...sbb en abah ku keje...
Alhamdulilla juga maybe rezeki adik aidil dgn penambahan gaji gomen ni..walaupun dulu mase keje swasta increment tahunn lebih tggi dr gomen tp ini dah buat aku bersyukur..Smlm on the way nak balik keje dgr ceramah kat radio mutiara fm..die kate kalau kite ade rezeki lebih hendaklah bersedekah..ye la yg mane dapat tunggakan la,dapat kenaikan gaji la...macam tuju pada org gomen la..die kate kate kalau kiter bersedekah nnt Allah akan lipat ganda rezeki kita..kadang kita nmpak dan kadang kita x nmpak....so mungkin peringatan ini dapat membuka pintu sesape la kan supaya bersedekah dgn lebihan rezeki yang ada.....InsyaAllah....

Monday, April 2, 2012

Cek Didil n Ikaiiii

Wahh. 2 bulan eh mamadidil x update..sgt malas walaupun tetipa hr dok bukak bace blog org..kikiki....sbb sume gmbar save dlm external hard disk so kadang tggl kat umah kdg tggl kat opis..so mood malas bertambah la.....sbb ader gambar cek didil n ikai nye yg baru dibeli oleh en abah sempena .......saja2..kakka..bukan ape en abah ni kalau cek didil mintak la ape2 pon ..kompem la dapat..tu sbb setiap kali g mane kompem satu mainan dlm genggaman...kalau mintak kat mama die ni jgn harap la..tu sbb kalau kuar ngan mama die..cek didil pon tau beliau tidak akan dapat ape2..so x pnh la die mintak nak lori ke kapal korek ke..
Alkisah cek didil n ikai ni...berlaku...satu hari wan cek didil bawak la mamat tecit g bli kuih...kat area tu mamat tecit ni ternmapak la budak kecik bawak ikai..so die berlari balik umah tok..trus cakap ngan mama...amma nak ikai...sambil tgn wat kayuh2....ade la satu basikal kakak tu tp roda tercabut...die siap tunjuk nak naik basikal kakak yg roda tercabut tu.....
Bile en abah balik keje pon die cakap..abah nak ikai..biler abah kate abah xde duit...trus cr mama plak...amma nak wet..nak ikai.....
Tok yg tgk macam kesian..tok siap kate xpe la amik duit tok..g tesco bli kan basikal....

 Inilah hasil basikal pertama cek didil...

main roda....