Thursday, February 25, 2010

Cuti cuti raya cina

Aidil yg buat mukaaaaaaa


Ntah ape yg die tgk sampai terngaga


Pengembaraan bermula..................


Di Taman Botanical Putrajaya

Mengedatekan diri

3 dara pujaan...kakkaka



mak budak yg x sedor diri...gi tgk game bola kat stadium selayang





Wednesday, February 10, 2010

Trime Kasih En Asben

waaa...mengupdate untuk minggu ni sebelum pulang bercuti raya ( rayakah ku ?? ) hehehhe...
sebab xde mende nak diupdate pagi2 ni teringt plak kat en asben yg membuat gotong royong seorg diri pada pukul 10 malam pada mlm isnin yang lepas....cian en asben..aku sudah lame la naik flight g Kashmir ngan didil...wah...g Kashmir lg tu sbb kalau tgk citer Hindustan kat Kashmir tu byk gunung ganang..kalau jerit melantun-lantun...wakakkaa..( ape yg aku melalut ni wakakka)..ok back to story en asben membuat gotong royong dgn jayanye dgn mengelap kipas syiling yg dah agak berhabuk....mengemas meja mkn yg bukan meja mkn dh , kat situ la wat keje.kat situ la ltk barang,kat situ la kalau nak menintenet...so meja tu dh jadi meja Doraemon pelbagai brg ada..en asben telah mengemas sehingga meja itu kelihatan kosong ( di manakah beliau menyorok sekelian barang itu????? ) , menyapu ruang tamu..mengemas dapur sehingga sangt la bersih sampai takut nak guna takut kotor balik....
Dikala aku terjaga kul 12 untuk membuat susu didil aku agak terkejut adakah aku berada dalam mimpi melihat umah ku sungguh la kemas...( konon cam ader pari2 la kemas kan) tp aku tgk en asben tgh tgk bola sambil merehatkan diri setelah menggotong royong kan diri seorg diri....
Kesan dari gotong royong itu semlam en asben telah dilanda sakit hidung yg sgt kritikal...asyik bersin dr pagi pastu amik off ptg ( sbb en asben sgt la degil orgnye yg x percaya dirinya ader resdung...geram aku)
So kepada bos en asben....kalau die slalu bersin tu konon die telah berperangai rajin pada hari sebelumnya tau...
and kepada en asben slalu la menggotong royong kan diri ye...jgn buat satu semester skali..wakakaka( tp nnt kesian sakit hidung).....

Saturday, February 6, 2010

Gulai versi Utara

waha.....akhirnye dapat gak aku masak gulai versi utara ni minggu lepas...hr tu camera kat umah so hri ni bersamaan ngan cuti dapat le aku menguplodkan nye...en asben bg 80% markah...kire A la kan....
Camane tercetusnye idea nak masak ni..aku masuk dalam forum Ratu hatiku..aku wat topic camane nak masak gulai versi utara..so ramai la org utara yg post diorg nye resepi...ngan macam2 petua nk bg sedaple....so aku tgk cam senang je...so aku try la mase weekend....ikan die aku x tau name...sbb en asben yg belikan...so pasni semangat untuk improvekan gulai aku ni...

Hari ni aku x masak lunch pon..sbb
1)x g pasar untuk beli bahan masakan
2)aku dah masak cekodok kacang dal(en asben kate cucoq kacang parpu) untuk brekfes....so en asben kate x yh masak sbb kenyang lagi
3)aku pon xde idea nak masak ape hr ni
4)En asben kate bg cuti masak kat aku...wakakakka....

Thursday, February 4, 2010

Milestone didil...

erm..sedar x sedar dah 4 bulan setengah dah anak mama yang tomei2 ni....badan semakin kuat kalau x nak tu jgn la nak pakse2 cam baby dulu..patah riuk anak den ni kang...
milestone didil setakat pagi tadi...heheheh....skang dah meniarap dengan sgt la terror sampai kan tido pon leh pusing n kekadang tido pon meniarap.kalau mama die sedar kene pusingkan la balik...dah x leh nak baring atas tilam baby yang kecik..kompem akan tergolek dok..ke atas lantai n kalau terkena lantai pon akan pusing tanpa nangis nye..wahh my hero...skang dah dalam usaha mengangkat punggung n tolak badan...tp die akan menyembamkan muka ke atas tilam dan akan menjerit dengan geramnye( didil:asal la badan aku ni x gerak2)......pastu sgt la suke tgk org mkn..mulut pon akan ikut cup cap cup cap...pastu mesti org yg tgh mkn tu kate...sumbat kang nasik ni br tau....sbb skang didil dah minum susu campur nestum...(didil:bile nak makan nasik plak ni)....x pe la yg penting saya menjadi sihat dan kuatkan.....

Didil : countdown nextweek nak balik kg opah..yea yea...jumpe cik linda yg suke layan saye borak.pastu saya tidak akan berada dibawah kerana sentiasa di passing bak batton olek acik2 saye tu...pastu leh tido dalam buai..sbb kat png papa saya x kasik tido dlm buai...huhu..

Mama : skang pon mlm dah x kuar dah..so tiap kali balik kene prepare masak mlm plak..kalau didil gud boy je means letak atas tilam pastu main x nangis cepat je mama masak b4 papa die balik dh siap...kalau didil nak ajak borak ke ermm alamat kene tunggu papa die balik baru leh masak...( azam br ni..MASAK SELALU)