Sunday, July 31, 2011

Ahlan wa sahlan ya Ramdhan

Alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk menyambut Ramadhan pada tahun ni....Tahun yang ketiga sebagai seorg ister dan tahun kedua sebagai ibu.....bermula la aktiviti mencari menu sahur untuk setiap hari....seb baik en asben seorg yg x cerewet...so kalau esok pose InsyaAllah menu sahur ialah sardin n ikan bilis goreng....ok la tuh.....
Semoga Ramdhan kali ini lebih baik dr tahun lepas...
Semoga dapat khatam al Quran tahun ni....

InsyaAllah.....

notakaki : sgt la ramai org g pasar pg td......

Wednesday, July 27, 2011

buah cempelak di luar pagar

cempedak ...
 ( google search)

skang tgh mengunyah cempelak goreng....sbb x lunch kan...konon..sebenrnye dh mkn nasi ayam..pastu nampak cempelak goreng...beli la...singgit...x cukup la plak..sedap lak die nye krak kruk.....
so ptg ni nak suh en asben bli sebiji cempedak n kita balik goreng......so leh mkn sepuasnya...yiieeha


Thursday, July 21, 2011

CYCLING THROUGH LIFE" @ "TREASURE HUNT BERBASIKAL

asal muka aku camtu.....

hari ni dalam sejarah..aku pon x tau camane leh terjebak dengan program ni...actually opis aku hntar 3 nama ..sume laki...tapi kene reject sbb kene 2 laki sorg pompuan..nak x nak aku terpaksa la menjadi bidan terjun.....

pagi 21/7 2011 yang hening...pas register tu nak g la tukar bj....tiba terdengar ade org jerit name aku..arlita..ade lab banjir!!!!org itu ialah Dekan...haiyo....nak x nak kene settle la dulu ini masalah....bile g check lab...rupenye kecuaian pelajar yang menjalankan analisis 24hr so tubing yg attched dgn alat die tu pecah...sbnrnye bukan pecah die nak bg panjang tubing tu...so die sambung la dengan tubing lain..pastu lilit pakai selotape..camtu je...pastu sambung tu macam pecah la..dan menyebabkan lab itu banjir...kalau masuk kasut leh tenggelam la..seb baik pg td pakai kasut sport......

pastu rushing g tmpat berlepas....so kelam kabut la nak amik basikal bagai..n then kami pon dilepaskan....

check point pertama : kene tngkap ikan kat tasik aman sebnyk 5 ekor dgn umpan roti....punye la igt susah..rupenye sgt la senang..kompem mmg kalau letak tu trus dapat la....nmpak sgt ikan2 ni kelaparan kot
check point kedua      : DTSP ( segulunh ijazah-tagline die ) - kene amik gula2 dr timbunan serbuk kopi....
check point ketiga      : eureka -kene mkn roti n budu...haiyo...sgt nak muntah ok...aku amik je roti tu dh rase nak muntah....blom mkn lagi..tp disebabkan kat checkpoint tu ader 2 group..so bile makcik yang jaga tu cam leka..aku buang roti tu...tinggal yg putih2 je......sbb die nak tgk dlm mulut...dh habis br bg minum..klakar team mate zamri..sorok dlm poket...kakkaka
checkpoint keempat : canselori-mase nak panjat ni mmg tolak la basikal..x larat nak kayuh..sbb dh sgt penat....kat sini xde task
checkpoint kelima: VC rock...xde task gak
checkpoint keenam : muzium ...xde task....
checkpoint 7 : pintu guard bt uban-xde task tapi nak naik balik tu ...Tuhan je yang tahu...kami bertiga tolak basikal....
otw nak g next checkpoint..jumpe en asben..waaa..die leh gelak je.....igt nak pgang moto die..sbb dh x larat nak kayuh.....tp die x bg..sgt jahat kan
checkpoint 8 : jabatan keselamatan - task kene asingkan sampah kertas dan botol...mase ni mmg x larat dah
checkpoint 9 : padang kawad -task kene mkn belimbing buluh.....seb baik cek wan leh mkn 2 skali..so aku x mkn la...
check point 10: balik ke garisan penamat..YEAYYYYYY

majlis penutup , kami dapat no 7 dari 14 team...ok la kan....dapat gak hadiah saguhati.....

Kesimpulanye, mamadidil ni dh xde stamina...sgt lembik ok....haiyo kalau budak MRSM Mura tau ni mau kene gelak...Olahragawati maktab pancit....x pe la..dh lame x exercise...last masuk lari pon mase 2nd year USM taun 2003...so skang dh 2011 leh dimaafkan la......so pasni banyakkan bersenam ye Pn arlita



Wednesday, July 13, 2011

Akhirnye mase nye tiba seperti yang telah ditetapkan oleh Allah

Aku pernah cite pasal kak sara di sini .....kita hanya merancang dan berusaha..segalanya telah ditentukan oleh Allah...pada pukul 1.00 pagi malam td akhirnya Kak Sara menghembuskan nafas terakhir di hospital Pulau Pinang..Malangnye aku x dapat nak melawat die smlm...Kak Zali call tgh hari ajak g melawat kat hosp sbb kak sara masuk wad..aku x dapat nak g sbb tok kiah and Wan Karim demam..so lunch aku kene balik la..tgk kalau tok kiah nak ape2 ke n nak jaga mamat tecit tu....so pagi tadi terima msg dr kak zali informed that Kak sarah dah meninggal..and dari makluman die pon smlm pon Kak Sarah dah nazak..
Semoga Kak Sarah berada di sisi org2 yang beriman..dan semoga segala kesalahan yang pernah aku lakukan die dah maafkan....
Pagi td aku teringat
- kami masuk keje lebih kurang sama..aku masuk nov 2007 kak sarah jan 2008...so slalu dok same2
- kami kursus induksi sama-sama....satu group lagi....so mmg sgt rapat la
- aku blajar masak gulai kari utara ni dr kak sarah....so far dh agak terror la kot...kikiki..thanks kak sara
- kami interview pengesahan jawatan  same2....siap wat discussion nnt kuar soklan ape lg.....tapi pas interview kak sara kene admit masuk wad......

Al Fatihah