Wednesday, January 27, 2010

mengupdate

wahaaaaa dah lame rasenye x mengupdate en belog ni...alasan
1) xde mende nak citer byk keje nak buat
2) boipren jr saye tu dah mkin lasak so x leh la mama die nak berpoye depan pc kat umah even x ngandap komp pon dok sblh leh pn mama x perasan yang boipren jr dah tergolek dok di bawah sofa...yela asyik berpusing2 je
3)boipren jr sudah banyak citer lawak nak citer sampai terkekek n terbatuk2 bile bercerita...konon die nk citer pasal sang kancil dan sang buaya ( sbb mama die suke bercerita)

secara tuntasnya....kehidupan pn mama sgt la bz sebagai kakitgn awamnya...sebagai isteri nya and sebagai mama yg sangat berdedikasi ( puji diri sendiri ) sampaikan malam nak wat susu didil pon mate x leh nak bukak....waakakka....

Sekian saje coretan saya untuk sekian kalinye berjumpa di lain waktu

**skang tgh pk nak bg adiah ape kat en asben for his besday nextmonth..siap search dlm tenet lg ni...aduyai....byk yang dh dibagi

Sunday, January 17, 2010

Selamat Pengantn baru Bro


Akhirnya ada pon mood aku nak update si belog ni...xde moodsungguh spanjang minggu ni dgn byk keje nye pastu ngan didil x sihat nye ( batuk n selsema)..hr ni ader lagi batuk n selsema die..pn mak kate nak besar tuu biasa la...en asben lg nak tumbuh gigi tu..ada ka 4 bulan dh tumbuh gigi ka...ok la actually nak citer pasal wedding en bro..akhirnya selesai la dah sebelah umh aku..pnt gile..igt wat catering x pnt la sgt...ye la hr tu aku jd pgntin x rasa sgt la kepenatn melayn tetamu...ayg ni sbb pn mak n en abah berada didepan lyn org dtg..so sumer urusan kat dapur,hdang pgntin tnye aku...keputusan ditgn beta....nsib baik mase sbuk tu si didil tido je...senang sket nk bergerak...so apa2 pon congrat bro...selamat jd suami org...selamat jd ketua keluarge...nyg paling penting mak n abah still no 1...jgn jd AlQamah tau....

ni gambar mase kat umh aku...complete 15 org..sume ader..heppi family..so kpd pn syam welcome tu da group...kitorg ni havoc sket...kalau ader sumer kat umah bisa gempita umh en kusyer tu...


Ni gambar mase kat umah pompuan..siap ader tukar bj berpasang2..dah adat org melaka cam tu kan...nak wat camane....ok la pape pon good luck bro..

Wednesday, January 6, 2010

Selamat Taun Baru 2010

Selamat taun baru sume....walaupun hari ni dah 6hb kirenye dah 6 hr berlalu..so mestikah ada 10 azam untuk taun baru ni..yang pasti umur cek mmg dah bertambah...xpe umur je bertambah tp maintain vogue giteww...taun lepas hepi sbb dah ade family sendiri..taun ni sbb dah ader didil ( walaupun tika ini didil dkt serendah)
Apa yang penting taun ni..taun cek membina karier plak..eceh...fokus dalam kerjaya tetapi keluarga still no 1.


Asal la mama didil ni ltak gambar didil tido je kan...sebenarye ini ant pic2 mase knduri kawen pak cho didil tercayang..so skang didil dah ader makcho...kekkeke..cian bro melekat trus name pak cho tu kan...nnt mama caye citer next post pasal kenduri pakcho sbb knduri kat serendah blom lg kalau dh citer sket cam x besh jeee..ok la didil nak tido duluuuuu (ikut prangai sape ni tido dengan gaya bebas nihhh)
*** nape anak aku tido angkat tgn sbelah ni...adakah sdg bermimpi menyampaikan ceramah politik kah...bermimpi menjadi mamu png yg kalau borak angkat tgn..ooooo tidak...