Friday, October 28, 2011

abah aidil ku sayang......

mood oh mood keje dtg la dikau.pnh x dgr ade stgh org..lg banyak keje die...lagi malas die.....kikikiki..aku la tu....tp sume keje tu aku buat la...cume mengambil waktu sket....sbb aku bukan seorg yg leh kate no biler kene dapat tugasan baru..walaupun keje sedia ado ni ni pon x terbuat......mungkin tande protes aku x nak buat tugasan baru kot.....sbb kadang aku rase tu bukan keje aku....tu yg buat aku lagi baloq nak wat.....
dalam keadaan yg sangt x menijinkan ini seb baik la en asben tersayang sgt memahami...antaranya
1) rase nye dh nak 2 bulan umah aku x berasap.....mmg mkn beli je la...xleh nak masak...sbb bile berdiri lame rase macam terhuyung hayang..n lagi x leh nak bau tumis2 ni..aduii laa....
2) balik keje secara automatik en aben akan masak air ...buh dlm flask utk buat susu aidil malm nnt..mula2 dulu kadg die masak air x buh dlm flask..kang kul 3 pagi ade la nak kene masak air plak....skang dh tau dah..sbb kalau dulu balik keje terus die terbungkang..mamadidil ni la tunggang langgang masak air, masuk bj dlm mesin basuh.....skang abah aidil yg buat sume tu...cume kalau dh masuk bj dlm mesin basuh tu..nnt die kate..mama bj sume dh dlm mesin..nnt ltakkan sabun ye..( die suh basuh la tu..xpe la atleast xde la keje aku nak pusing umah cr bj dahh)
3) mandikan aidil,basuh uk uk......sume tu skang die yg buat...cek didil pon kalau nak mandi trus g kat abah die..kalau tnye nak mandi ngan abah ke mama..die kate abah...kalau abah die dok tido..die leh kjut tarik tgn abah die ajak mandi.....dah abis mandi tu tugas mamadidil la pakai kan bj sume.....
4) layan cek didil main....cek didil mmg x mo dah la ngan mama die skang..main nak abah..tido nak abah....ade satu hari tu mamat tecit tu konon main masak2 la..abis sume periuk blange mama die dh bawak keluar main.....pastu tarik tgn abah die..suh abah angkat sebelh periuk aidil angkat sebelah periuk..konon panas la periuk tu...alih tmpat lain..pastu kibas2 tgn konon periuk tu kotor la..cet...mmg terbukti cucu tukang masak sungguh.....
5) satu je yg cek didil nak mama die buat..buat susu tgh malam....waaa...die akan seboleh2 kjut mama die gak buat susu...cuma kalau kul 12.30 abah die x tido lg...en abah la buat kan......

apa2 pon...saya mmg sayang kedua2 boipren saya .....n Alhamdullillah...skang macam dah ok sket....chaiyokk mamadidil

Thursday, October 27, 2011

konvo cek uli.....


last week akhirnya misi konvo taun 2011 tamat...kikiki...ni kira taun kedua ade 2 org konvo dlm satu taun dlm family aku....first dulu taun 2005 aku ngan en bro....tp mase tu mmg aku x g la konvo en bro tu...taun ni ua n uli plakk...
 kalau dikira ini konvo kali ke 7 UTEM...tp ni taun kedua diorg konvo kat induk means btul2 dewan universiti la..coz slame ni diorg akan gune dewan ape ntah kat town air keroh tu....so pesta konvo die x la se gah mm USM nun....gerai pon leh kira ade bp..siap fakulti leh bukak booth lg utk promo diorg nye course......
tp kira yg best sbb byk parking available...x nmpk la sesak..
 otw nk g dewan plak....cek didil suke ht dpt ben 10..rasenye ni kali ke 10 kot belon die.....
 actually ni tmpt sembhyg...tp kkitorg tgk ramai family dh dok berkelah tggu graduan kuar...siap ade yg bukak bekal lg....abh aidil n ceek nye selamt melandingkan diri....
 inilah en graduannn...cek li....
ni gmbr sumerrrr

Monday, October 17, 2011

mamadidil yang hanginnn

x tau la..dua tiga menjak ni..asyik nak marah je...pastu mmg sifat kesabarn xde langsung la.....
1) sampaikan kalau bawak kete..kalau depan ade moto yg bawak superb lembap rase macam nak langgar je...
2) lalu depan org renovate umh....ade ke bancuh simen tgh jalan.....rase cam nak maki je.. xde tempat lain nak bancuh ke
3) cam nak marah kat sorg staf ni..sket2 nak ngadu ni la tu la...buat sendiri leh....malas nak layan.....slalu wat muka je la
4) tensen ...hari ni dapat lantikan baru aka keje baru la..aduii laaa.....x sanggup dah ni..keje sedia ada dah menimbun..x sabar nak cuti...biar org lupe keje aku ape..leh x......

Image Detail

sabar2...slalu luahkan kat kak njmi je..die slalu kate sabar2...sampai bila kah aku sanggup bersabar........

Friday, October 14, 2011

sangat tertekan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


minggu ni mamadidil sgt la tensen..sbb keje yg sgt banyak.....pastu kene arrange NMR workshop selama 4 hr plak tu...dalam mase 4 hari tu ade satu pg tu mmg macam menggeletar semacam..samapi ade yg tgur muka sangat pucat....pastu  dah la mamadidil arrange caterer baik punya...malangnya..mamadidil x leh nak mkn ape pon...tgk je org makan....dalam kene arrange 4 hr tu sempat lg mamadidil MC smlm....tu pon sbb rase nak pitam mase nak punch in pg tu..pastu dlm opis rase sejuk semcam jee.....
Terus g klinik...dah takut kene masuk air..sbb mamadidil kan x makan langsung....berat pon dah turun banyak..sampai aunty cleaner pon tgur nape makin kurus......
Alhamdulillah la x kene masuk air.....cume Dr bg ubat sgt la banyak.....macam2 vitamin da......n ubat tahn muntah.....

notakaki: chaiyok2 mamadidil....x lama lg seleramu kembali...huhuhu

Monday, October 3, 2011

Perasaan ntah pape ntah....

Mode melepek di opis....kepada pn mash...aku x dapat nak reply msg die kat last post....nape ntah...yg penting ko due dulu la ek.....

smlm di hari ahad yg hening...opah aidil pon balik dr png....kedatangn opah didil adalh utk membawa pulang cik atus..huhu sedey laaaa...rase sebak je ble abah balik tu..macam terdengar cik atus jerit....x nak balik kg....xpe la cik atus nnt kami balik serendah kita jumpe kan......sepanjng weeknd opah didil ade kat png..sgt la best...opah didil masak..tolong lipat bj..patutnye org dtg umah tuan umah la layan kan...ni tetamu plak yg wat sumenye.....

perasaan yg ntah pape ntah tu ialah malam td la....mamadidil sgt la x selesa sbb en asben x buang sampah...rase sampah itu sgt la bususk yg amat....mmg cam nak maki sume org la...pehtu abah didil plak xde.. ade penyampaian hadiah pertandingan bola sepak FAP.ni la satu yg mamadidil amat tidak suke sbb abah didil ni sgt la suke menagguh kerja..sume esok la..nnt la...bile la nak berubah x tau la...disbbkan sgt x selesa dgn bau sampah tu mamadidil sampai menangis suh abah aidil balik skang jugak g buang sampah.....sbb umah kami tu nak buang sampah mmg kene turun bawah la kan...telepon banyak kali suh balik jugak2.....

akhirnye abah aidil pon balik n terpaksa meninggalkan majlis penyampaian hadiah hanyaa kerana sampah tu....sampai terlepas la cabutan bertuah....pas abah aidil buang sampah trus mamadidil leh tido dgn nyenyak....abah didil ingt macam busuk sgt la..die kate die balik x bau ape pon...eiiiiii geram tau....
pagi ni feeling macam bersalah la paksa die balik dr function malam td but moral of the story untuk abah aidil jgn suke tangguh kerja ok.......