Thursday, April 28, 2011

Bile En Didil beremosiii......

En didil di kala 1 tahun 7 Bulan......

Kejadian : mlm td......
Sepertii kebiasaan pas gaji....mamadidil n en papa pon g la menyopping kan barang umah..yg mmg dh xde stok..sbb kami hnya akan shopping sekali je sebulan untuk brg umah..so mmg akan pnuh la satu troli...kebetulan kat tesco ada promosi brg baby kot.....so lalu kat satu area ni...diorg macam ltk mainn macam motor..traktor yg budak2 leh naik.....cek didil memulakan aksi la..tarikk la satu motor n trus naik....suke ht die je..nak pusing tesco naik tu...pastu turun motor nak naik traktor plak....traktor tu macam leh tarik naik turun jengkaut die.pehtu papa die nak g bahagian lain amik simpan la jengkaut tu...trus mengamuk satu tesco....last2...amik satu motorcycle shopper..ltak dlm troli...seb baik 22 ringgt je..

disebb motor di atas troli makanye penuhla troli itu n x leh la nak bli barang banyak....so bli mane yg pnting je dulu.....time nak balik..en papa ni ltk la motor baru die ni kat sit blakang...sibuk nak naik plak dlm kete..mamat tecit ingt kete die ni exora ka estima ka yg leh main pusing2 kat sit blakang....punya la kene pujuk bg senyap....pas part dlm kete..time turun kete plak..disbb kan umah atas kayangan..walaupun x la kayangan mane pon tgkat 3 je....mengamuk dlm lift plak...nak naik motor die dlm lift..kang br dok dh kene kluar plak...pastu dh kuar lift tu en papa baik ht la nak bg die membawa moto dr lift ke umah....tp mama didil x bg...kang x mo masuk umah plak..sapo nak jawab...dh masuk umah...dpt la en didil berjimba dgn motor br die..tp kjap je...pastu trus tido....
pagi td bgun..en didil macam terkejut la kat ruang tamu ader moto....bukannye nak naik..suh terbalikkan...nak main tayar.....adui la en didil ku syg......
Moral of the story pasni kene tinggl mamat tecit ni...

Wednesday, April 13, 2011

Bila mamadidil merapu....

Perborakan sessi siang..mase balik keje
lokasi: dekat gelugor , lengkuk 3 kot jalan tu...jalan tar die macam menggelembung....pastu macam ada la crack sket....pastu ade air kuar dr crack tu...rasenye ade paip air kot kat bawah tu....papa aidil pon lalu la jalan tu mase nak balik

mama didil: eii takut la nak lalu jalan ni
en asben    : pasaipa plak
mama didil: bayang kan mase lalu kan skali paip tu pecah..air memancut tinggi..nnt kete kite atas air tu..dok
                   kat awan la kete kiter
en asben   : ni ingt kartun ka.....

kihkih..saje buat lawak kat en asben

perborakan ( berborak ) antara mama didil n en asben sessi malam

mama didil : en asben bayang kan ek..kalau ita jd surirumah sepenuh mase kan...aktiviti setiap hr...bgun pg..
                   buat breakfast..pastu kemas umah...pastu mandikan aidil....pastu g pasar ngan aidil...pastu
                   tidokan aidil....pastu ita pon tido....pastu bgun masak..tggu en asben balik umah lunch...
en asben   : ermm pastu
mama didil :pastu ptg main ngan aidil pastu tidokan balik.....pastu ita pon tido skali..bestnye
en asben : tu hr pertama..esoknye plak watpe
mama didil : buat la camtu gak.....ermm tp lame2 nnt bosan la plak
en asben: laaa br sedar ke....ingt nak terus merepek.....

terima kasih menjadi pelayan citer mama didil yg tensen banyak keje...kihkih