Thursday, November 25, 2010

aircond oh aircond

sudaah hampir seminggu bilik aku kat opis ni aircond rosak..sudah direpot pagi isnin...
petang isnin : teknisyen datang die kate kalau rosak balik , puan off and on semula....
selepas 5 minit die blah terus off secara automatik..uikk jd balik
selasa  repot balik
Teknisyen lain plak dtg...ooo puan nye remote ni rosak..tp kami dh betulkan...
rabu..jd balik....dengan penuh kesabaran call direct jabatan itu....n kate ape nii...kate ok tp rosak balik...teknisyen x datang pon hr ini ..nasib baik aku ade meeting..x de la dok bilik kan...
kamis: teknisyen lain plak dtg..ala puan ade gas leaking la puan...kami dh btulkan....ok you all duk sini utk saya kompemkan x rosak lg...setelah hmpir stg jam mereka melangut...aku pon kate ok dah...( kejam ke) kakka...jangan la rosak lg.......

Tuesday, November 23, 2010

Penyakit~mengantuk bangat

saya telah mengidap penyakit mengantuk setiap hr..menyerang setiap hr bermula jam 2 petang....igtkan menyerang bile kala tgh mlm cek didil ajak main ka...rupenye kalau cek didil tido pon mama die akan diserang penyakit itu.....camno nih....kene amik supplement nih...tp skang dh mkn spirule elken...aduila.....

Monday, November 22, 2010

Main masak-masak

Hari jumaat
En aben: sok mama nak g market ke...nak masak ape
mamadidil:erm ntah la...ayam dh ader nak wat nasik ayam la
En asben:ermm mama wat laksa la ...
mamadidil:aiyak

Hari sabtu ( kat market)
mamadidil:papa blikan ikan okeh
en asben: ok
tgh hari..operasi memasak laksa...mamadidil berhempaspulas memasak seorg diri sbb en asben kene g opis..nasib baik en didil memberi kerjasam dengan baik
bile en asben balik
sekali suap...senyap
dua kali suap...senyap
tiga kali suap...ok mama lulus ...pasni masak je ..x yah bli
waaaa
cume aku sbg tukang masak la rase..kuah agak pekat...( tp en asben kate ok la tuh)...maybe bayk sgt ikan dan aku x de la periuk yg besar gabak..n kami berdua makan laksa 2 hari berturut....hr ni pon ade lg sket...tp x larat la nak mkn 3 hr berturut...itu pon en asben bli sekati ikan curut...pasni bli 5 ekor je la..kakkaka....ok cuba lg ye mama didil..usaha tangga kejayaan

* maaf la ye tiada gambar...nnt kalau wat lg br upload.....kakkaka.....

Tuesday, November 16, 2010

15 Nov.....

wahaa..apesal topic ni...tarikh ni sebenarnya aku akan celebrate anniversary untuk tahun ke 3 aku bekerja di USM...wahh sudah 3 tahun aku sebagai kakitgn awam...so nak imbas balik la ape yg aku face sejak keje kat sini

sebelum...

mase g interview..mula2 mase staff usm call aku kene g interview macam blur jek...pastu mak aku kate g la try..mane nak tau dapat keje gomen...aku g la ke pulau pinang pada 20hb 9 2007..igt lg mase tu bulan puasa..g png naik ketapi..ngan ua....mase interview..macam sgt x konfident pastu mase masuk pon macam borak je..pendaftar siap tnye nak balik png ka..rindu nak mkn nasik kandaq ka...pastu pendaftar siap cakap x kisah ke keje gomen..bonus kadang x dapat ( aku sengih ja..sbb tmpat keje lame bonus sgt masyuk)

pabila berjaya.

bersalah pada Riverstone n bos lame...rase x sampai ht nak tingglkan riverstone tu..tp ramai yg suh aku blah..termasuklah mak abah aku..sbb x sanggup tgk anak die pulun keje sampai mlm..+ weekend lg..tgh malam pon org production dok call lg...bile nak tgglkan riverstone bos aka pn sabariah bg 2 bulan utk aku balik kalau x best tempat baru...(wahhh)

minggu2 awal di usm...

sape yg prnah menjadi warga baru mungkin pnh menghadapinye...smpai pnh decide nak balik riverstone la....mungkin si 'dia ' penguat semangat...thanks ye si 'dia '

genap 3 taun di USM

wahhh tidak sanggup..overloaded sudah...tp sgt best...mase terbahagi dgn baiknye..berusaha menjadi kakitgn awam yg berdedikasi...berusaha menjadi isteri yg baik...dan mama yg penyayang..wahahha

Sempena Hari Raya Korban...mungkin ape yg terkorban sebelum ini ada hikmahnya sekarang...Kepada Riverstone Resources sdn Bhd...terima kasih memberi peluang dan pengalaman dan kepada USM akan kucurahkan bakti sepenuhnya....

Wednesday, November 10, 2010

balik kg ver 2

version 2 nak citer g nilai untuk beli barang kawen en nye aka en khairul faizal plak...die ni adik aku no 3...plan nak kawen raya cina taun depan..nak bertunang bulan depan barang kawen dh start bli dh...xpe la disebabkan en nye ni agak kaya..so pn mak hnya tunjuk2 je die bayar saje..mahal ke murah x kisah...haaih...bgus la...perbelnjaan ke ganu...ditanggung ye nye...kuikui...

Ini big bos yg berkuasa veto memberi komen..untuk doorgift kepada tetamu...agak cerewet ye,,nampak sampai dh cekak pinggang..TQ to my PA aka ayen yg tolong pgang beg serawak

ni anak beranak yg malas nak layan mama die shopping...en asben bli buah dokong..pastu diorg berdua pon picnic...aidil sgt suke buah yg spesis macam ni..cth dokong,langsat,duku..sbb die akan main macam guli...tiap kali sapu umah jumpela bawah almari , bawah sofa....nak wat camane anak bapak

aidil yang merayau...cr barang nak kawen ke didil oiii

aidil:cek mai org nak jalan la..x mau la dukung.....



mesyuarat ibu dan anak
mak:nak letak telur puyuh ke telur ayam dlm bekas ni
kaklong:mak ape kate telur asin...besar sket


Location : Nilai 1 ...first time g..kain lg cantik n banyak yg jual bj siap


ketua rombongan yang keletihan

dua orang yang amat kusayangi....mmmmmuaah





Tuesday, November 9, 2010

balik kg ver 1....

Inilah kg opah saya....ini umah opah..tapi dah jadi umah tggl..hampir 10 taun dh xde org dok sini..sejak opah dok kat umah ku..(umah ku itu abah saya tmbh tepi..wat bilik air..siapkan dapur untuk opah saya)Opah mmg x mau duk skali ngan anak2 die..(means satu umah la) tp macam skang sbelah2 yg mmg kompem akan dgr kalau kami gelak ke bising ke...sbb opah kate biar die rase ader org kat keliling die...macam skang die leh suke ht nak wat ape..nak masak ke nak ngaji ke..nak tido ke...
Berbalik pada kampung ku ini...hari tu balik sbb mak kate ader org nak bli tanah ni..n nak robohkan umah pusaka ni...bila aku shout kat fasebuk ramai la sepupu sepapat yg mengimbau nostalgia umah ni...mmg best..mase aku kecik2...depan umah ni terbentang sg perak..dulu kalau nak mandi nak qadha hajat ke..sume kene g sungai...so kalau ptg je berbondong2 la kami ke sungai...nak balik kg ke kene naik bot..mase mak kawen pon abah naik sampan pakai bj pengantin...kuikui..
akhirnya umah ini tggl kenangn..tp dapat bawak didil ngan en asben g melawat wlupun x dapat tido situ..(huuih sape nak tido kat situ lg).En asben sgt sedih umah ni x digunakan sbb keliling umah pnuh ngan pokon buah..ada pokok langsat,cempedak.maggis..durian...nak wat camane kan...

Wednesday, November 3, 2010

Heppi Diwali untuk jiran depan umah

setelah sebulan x update..sbb sgt bz melayan tender ni...sampai la dok wat report nye...last post wish selamat hari raya....skang heppi diwali plak..khas untukkk

1) jiran depan umah yang dh pasang lampu lip lap...yang membuatkan cik didil sgt suke.sbb kuar2 lift die akan menuju kerah lampu lip lap org tuh..haihh...
2) Pn Gomathy Malar aka tuan umah aku (eh bekas tuan umah kot ) sbb aku dh sign snp umah....yg sgt besh....
3) kepada staf kimia...yang akan cuti depavali bersama aku...

so sempena dipavali ni aku akan pulang ke kg halamn setelah mencatat rekod sbulan x balik..sbb aku mmg balik tetiap bulan atas faktor sgt bz tu la...