Wednesday, July 28, 2010

umpama mimpi dalam mimpi

malam td mama saya mimpi...kalau saya bgun nak minum susu kene bg sejenis air berwarna hijau...cam ala2 air tebu....skali masa saya bgun mama pun trus amik botol susu (kaler hijau) nak cr la air yg dimimpikan tu....x jumpe..trus amik botol susu saya(kaler biru)yang sedia ada wat la susu...pada kul 3 lbih saya bgun lagi...mama saya dgn mamunnye check pampers n tukarla pampers saya...saya nangis sekuat ht sampai papa pon bgun..mama pun suh la en papa wat kan susu...skli mama tgk papa pakai botol hijau..mama pon mensoundla en papa..mane dapat botol susu ni..botol die warna biru la...pastu en papa pon kate la dh ader tepi tu n papa pon nmpak botol susu biru gak kat tepi tu..disebbkan kedua2 mamun malas la nk pk panjang..saya pon ngantuk dapat susu saya tido la....pagi ini bile mama bgun pg nak masak nasik utk saya die pon sambung pk camane botol hijau tu ader tpi tupperware simpan susu...AKHIRNYAAA die telah teringt akan mimpinya berkaitan dengan air hijau aka air tebu tu....kakkak...la rupenye aku yg ltak botol tu kat tepi tu ~ kate mama saya....ape la mama ni...mimpi pun sampai cr betul2......haiihh disebabkan kejadian itu saya telah bgun lmbt hr ni...time mama nak mandi..slalu kul 6.45 dah bgun nak tgk barneyyy....haiihhh

Tuesday, July 27, 2010

aktiviti lunch hour mama saye

apakah aktiviti lunch hour mama saya setiap hr work?....mama akan balik umah main ngan saya la.....main ciluuuuuuukkkkkkk caa a....main geletek2.....sbb mama saya nk bg tok n wan tido...lg sorg..papa tido.tp hari saya ball ngan mama ngan kakak aimi..mama ajar saya tgkap bola..hehehhe....lagi satu kalau tok x sempat bg mkn mama la yg suap saya mkn....kalau sya ngantuk mama la bg saya tido...slalu dh nak masuk ofis blik br mama bg tido sbb nak bg tok senang ajar ngaji...nnt saya dah besar saya join ngaji skali....ok la mama nak g keje dah ek....bye...muah i luv you mama.....n papa jugek

Friday, July 23, 2010

Time to sleep....

apa la mama saya tetiba bebel pasal tido time die work ni...haaiih lain la saye yg kat umah tok ni...td tgh hr waktu break mama dah tidokan saye bile mama nak g work saya pon wakeup..pastu nampak wan..leh main..yeayyy....

sebenarnye nak citer mama saya sakng asyik tido awal je malm2..time sleep saya kalau saya tido ptg pas tok mandikan..saya tido mlm kul 9.kalau saya x tido dr mandi ptg saya tido kul 8.30..tu la rutin malam2 saya..mama saya plak kalau saya dah tido die pon tido gak....tp malam td sian mama saya die pning kpale..saya nak minum susu kul 12 papa yg wat kan..tu pon sbb papa x tido lg..cube kalau papa dh tido...kompem mama gak yg kene bgun....tu sbb saya sgt sayang same mama saya

Thursday, July 22, 2010

Gigi saya dah tambah!!!!!!!!

Asyik masuk jari dalam mulut jew...mlm td mama saya cek gigi saya..uik sudah ader gigi baru kat atas plak..patut suke main lidah kat gusi atas...tp br kuar sket je..mama kate kalau dah kuar sume kene gosok gigi..kekke...biar putih bersih....Selasa lepas saya g klinik nak timbang berat bdn...naik 400gm je so total berat saya ialah 7.9kg pada umur 10 bulan..haaiihhh xpe slim jer..tp saya kene duduk atas penimbang tu...x leh baring dah..x muat...kat terjulur keluar...kekeek...misi kate saya sihat dan kuat...biler nak mula cakap..mama..n papa ni....asyik mmmmm....saya dh pandai cakap baru tau la mama n papa saya....ok la nnt kalau mama saya rajin die tulis lagi bg pihak saya okeh...

p/s : en papa..mama ajak balik serendah..kuikui

Wednesday, July 21, 2010

cek didil g meminang

Lamenye mama saya x mengemas belog beliau..xde idea n mood plus sgt la malas..slalu igt nak update kat umah tp bizi sebagai surirumatngga n mama didil plak.sbb didil sgt la lasak kerana sudah pandai tawaf umah sampai leh masuk dari satu bilik ke bilik lain ( explorace)...kene more pay attention kat mamat ni skang ni...haaih..

Sebenarnye nak citer aktiviti cek didil ahad lepas ialah g ke kulim untk meminang awek cik bab beliau.

Cek didil di pg hari sebelum mandi...sbb mlm td papa sy br sampai dr sarawak sy nak wat QA pass sebelum masuk umah nak check ape papa saya beli untuk saya...papa bli tshirt jew....

Ini adalah acik sepeupu cek didil yang inteprem..mase dah sampai punya la jauh...x la sejauh kg saya kat serendah..cume jauh pendalaman sket...

apa da mase bertunang tunjuk gamabr buah daa...kg tunang cik bab saya sgt byk buah ini..teka buah ape..buah dokong buah peveret papa saya..kalau kat psar malm 6 ringgt sekilo pon papa sy sanggup beli...kat cini tau bp 1.50 ke 2 sekilo..kalau buah byk 60sen saja sekilo...papa saya sgt mata dokong(gati mata duitan)...haiihhh..pastu siap tnye kalau nak bli bawak balik bape..pastu pakcik tu kate x yah beli die nak panjat amik kan...sekali dapat seguni....kembung perut papa saya mlm tu

TADA....... Inilah cik bab saya bersama tunang nye....

Apa kaitan buah tembikai ni ngan cik bab bertunang ni..haiiihh..sbenrnye otw nak balik tu jumpa sebangsal org jual tembikai....kalau tembikai merah 3biji RM 10 kalau tembikai kuning 5 biji RM 10..wan saya telah memborong RM50 utk diagih2 kan kepada ahli rombongan...sgt la manis..berbaloi2..lain kali sape nak wat knduri dtg sini je bli buah tembikai...