Monday, February 14, 2011

hadiah besday papa in advance.....

ROLEX GMT MASTER II

bukanlah ini..x mampu cek nak bg brand ROLEX ni....yang pasti mama didil n didil bg jam la...sbb dh lame papa x pakai jam.....hr sabtu lepas disbbkan en papa keje..mama n didil berjimba berdua..so lulus..pasni dh leh g jejalan berdua ngan didil dh.....
misi utama mencari jam untuk besday en papa yg jatuhnye 25hb ni..tp mase tu kat kg la sbb untuk kenduri cek nye version Selangor plak....so mama didil ni decide bli awal2 bg awal2...hehhehe
so cara menyeprise kan...mama ltak kat almari bj papa...n paste simple note yang mama tulis

'Heppy Besday papa in advance...mama n didil sayang sgt kat papa...mmmuahhh'

esoknye bile papa nak g keje bukak almari..macam terkejut....pastu tnye ape nih...pastu papa macam terharu sbb dh lame x pakai jam...kekekke....





Friday, February 11, 2011

rahsia bulan kelahiran......

please check.....
siapa yg lahir bulan januari...
* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.-->  yup..mmg sgt serius
* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik. --> ye kot
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.-->rajin ye..tp keuntungan x tau la 
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur. --> x gak
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam. --> x gak
* Pandai mengambil hati orang lain.--> i bukan aircond okeh 
* Pendiam kecuali telah dirangsang.--> mmg pendiam 
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi. --> sgt betul tang pemalu tu
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri. --> ye kot
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema--> selsema??
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.--> saya suka tunjuk saya romantik..kekek
* Cukup sayang pada kanak-kanak. --> sayang en didil omei
* Suka duduk di rumah.--> sgt betul
* Setia pada segala-galanya.-->hopefully
* Perlu belajar kemahiran bersosial.--> x mo la
* Sifat cemburu yang sangat tinggi --> 100% btul!!!!!

Thursday, February 10, 2011

Cik nye didil dah kawen!!!!!!!! versi ganu

Finally..misi ke ganu tercapai....rase macam kejap je diorg bertunang..mmg kejap pon...2 bulan je....pnt g bertunang masih terasa...so selamat sudah adik ku yg ketiga...so who next?..kekekke

ni gambar bersanding...x clear sgt sbb curik dr fb cik ua

cik didil yg sgt suke tgk org menari...mama die pon jakun gak g kenduri kawen ada persembahan kebudayaan lg..kelessss

Menari zapin....utk pengantin....

Tukar bj untuk potong kek....

Jejaka En Kushiar....2 dh kawen...5 single but not available..sbb sume dok blaja lg

Ni sebelum g umah pengantin....


Gambar xde banyak sbb sume dlm notebook cikgu aine kat serendah...lupa nak save dlm pendrive...pastu gambar mama didil pon x banyak sbb xde org yg teringin nak amik....gambar didil pon x banyak gak...sbb mestila gambar pengantin yg banyak kan....lg pon mase knduri en papa terlantar kat homestay sbb x sihat..apa da...g ganu die terus x leh nak bangun.....disbbkan die x larat nak g kenduri takut muntah kat umah knduri so die tinggl  la kat bilik....

kepada cek nye..selamat pengantin baru...semoga berbahagia dan menempuh alam rumahtangga dengan sabar ....ye la PJJ kan...dh dua2 engineer TNB..sorg kat HQ sorg kat kenyir.....pandai2 la korang nak hidup kan.....kekekek

Wednesday, February 9, 2011

Mood selepas CNY

wahaaa..sgt tiada mood..keletihan perjalann ke ganu masih terasa..iaitu sakit pinggangku..ye la naik kete wira kat rendah...dh biasa kete tinggi....bile perjalann jauh hanya kenderaan berbonet besar sahaja dibenarkan...so cik atus kene la tinggal kat serendah.....

sebenarnye nak citer pasal en didil yg tidak sihat sehari sebelum g ganu..kira citer basi la kan....minggu lepas mmg en didil selsema n batuk...tp malam sebelum kami balik serendah...en didil bangun kul 11 pm n nangis je...dukung nangis...baringkan nangis...ini sgt menguji kesabaran mama die..seb baik en papa sgt sabar....dukung je...sampai la kul 1 lbih x berenti nangis kami melarikan diri ke gelugor..umah PIL kesayangan....tok kiah n wan karim bgun dgn sagt kalut biler dgr aidil asyik nangis je....macam2 la ltak...minyak angin la...baca 3 Qul la...ayat kursi la sume x berjaya....x lame pastu die tido..tp 10 minit tido..bile batuk die akan nangis dgn kuat...so kesimpulannya mlm tu mama n papa en didil x tido...sok pg2 rushing g klinik n dr suh bg gas ( nebulizer kot) tp pastu still nangis...tp bile naik kete bg susu trus tido....g umah tok...trus tido smpai kul 12 tgh hr..qadha' la tu...bgun trus main....haiyaaa...en didil aaa manyak kasi suspen tau....ptg tu trus balik serendah....sejak mlm kejadian....mama aidil sgt trauma kalau aidil bgun malam n nangis.......