Thursday, September 29, 2011

Benda yang saya alergic skang.........


1) perfume Dashing Edge abah didil.....dulu mamadidil la yg beli konon bau ala2 macho gitewww.....skang abah didil nak g keje x leh pakai la perfume..nak muntah mak oiii...( macam pnh ingt ade sorg member pon x leh bau perfume sape ntah...)
2) Gosok gigi.....walaupun alergic kene gak la gosok kan...tp mmg kene bersedia la..akan muntah dgn sgt teruk sampai kuar la jus gaster perut tu......
3) tgh malam kul 1 kompem terbangun n x leh tido....so kene bgun g baring kat sofa depan sambil mate terkedip2...last tido gak....n akan terjaga dlm kul 4 camtu sbb aidil nak susu.....so aktiviti tgh malam setiap hr tido di sofa depan....

ini lah dugaan nama nye..semoga semunye berakhir dengan cepat dan selera mkn kembali.....huhu berat semakin menurun menurun dan menurun sbb x leh nak mkn ape langsung n kalau mkn pon kompem akan kuar balik.....

Ya Allah berikan kekuatan kepada hambaMu ini..InsyaAllah

Thursday, September 22, 2011

percutian di pulau pinang.......

ada eh org penang bercuti di penang gak?? sebenarnye percutian bg adik2 mamadidil aka acik2 didil ke penang sempena raya....lambat post..sbb skang br ade mood nak citer....disebbkan didil beraya kejap je kat serendah sume acik2 didil ni ikut la dtg png.....so cek didil sgt excited sbb umah die full house....antara aktiviti pelancong2 yg melawat png ni

padang kota...bukan makan pasemboq pon saja nak main kat situ..sbnrnye dh lama x bawak aidil dtg sni sbb mama n abah aidil pnh bawak...pastu mamat tu x mo balik...so tobat la nak bwak die dtg cini ...tp sbb acik2 die dtg so kami pon dtg sini...so berjaya menghabiskan duit membelei permainn merapu yg org jual ni....tp yg main ialah abah aidil , cek mai sik aiez n cik iki je...aidil sibuk lari kejar bola yg mmg dh bawak dr umah

 ahli rombongan ke pdang kota
 keesokkan harinya kami g naik bukit bendera plak...so mmg gerak awal pagi la...x mo lmbt2 nnt ramai org
 aidil n abah..mase ni mama die kene bli tiket..mmg kene tunujk ic kalau x tunujk kene RM 30 kot per head..dah la 3 org acik2 aidil ni sume xde ic...bg mak simpan..seb baik muke mamadidil ni malysia asli..so org yg jual tiket tu bg la tiket dgn harga warganegara RM 8 untuk turun n naik..rase nye dulu RM 4.Maybe skang ketapi cantik kot..tu yg naik harga..
 posing bersama tiket dan ahli rombongan sebelum mendaki ke puncak
 dalam train....aidil dok tgk laluan ngan abah die
 berada di puncak..tapi disebbkan jerebu ke kabus ke..ntah la..so x nampak la pemandagn pulau pinang ni..yg best tu sampai je atas ni bateri kamera plak habis...pastu abah aidil g satu kedai ni g cas...leh plak....
 meriam bukit bendera
 bukit bendera
 ahli rombongan tecit tonet yg dh keletihannn
 next lokasi...taman botani pulau pinang..sbnrnye x mo pon bawak g sini sbb xde ape pon..tp disebbkan cik mas aka kwn baik mak pnh dtg sini n citer pasal taman botani ni kene la bawak gak..kang kate x lengkap melawat png plak kan....
 gmbar lain sume bunga2 je..so malas nak upload..so ni gmbar wajib la melompat walau mereka berada di mana jua
 aktiviti setrusnya pasar malam bt feringgi..sbb ape dtg sini..sbb en bro kalau dtg sini kompem akan pegi pasar malam ni..so die slalu la citer kan..so acik2 didil macam x puas ht la nape diorg dtg png x pnh dtg cini.....
senyuman dr tuan umah tecit tonet...cek didil

Monday, September 19, 2011

heppi besday aidil 2 taun......

Selamat hari jadi buat cek didil yang kedua taun....wahh sudah besar anak mama ni......tp xde celebrate ape2...konon plan hari ni pas balik keje nak g la secret resepi bli sepotong kek...sbb ape sepotong sbb abah aidil x mkn kek..nak hrp mama n aidil sepotong kek tu pon x tau la habis ke x..sbb mama didil xde selera nk mkn ape pon skang ni...kompom dh kurus......
tp sume tu x dapat dilaksanakan sbb sepupu abah aidil ..nama die al amin..anak lang..meninggal eksiden mlm td....kene langgar dgn bas rapid...so pas dpt brita tu abah aidil pon g la balik gelugor amik mak n acu balik umah tok kat sg ara..sbb umah lang ni satu lot ngan umah tok abah aidil...kul 2.30 pg br abh aidil balik..konon nak tggu jenazah balik dr hospital..tp x balik2 so abah aidil balik trus umah....so hari besday aidil ni mamadidil tepaksala emergency leave sbb xde org nak jaga aidil....so spjg hr dok umah bersama besday boi la.....plan pg nak g melawat jenazah..aidil plak tido dr kul 10 sampai kul 1.30 tgh hr..so mmg x dapat g la....ptg kul 6 br g umah lang....
xpe la ye anak mama..nnt mama dh sihat kita g bli kek ye....Semoga panjang umur..murah rezeki..dan jd anak yg soleh yg sentiasa mendengr kate kedua ibu bapa nya dan menunaikan perintah Allah...InsyaAllah...
dan kepada keluarga Lang..pemergian Amin mungkin ada hikmahnye...semoga die berbahagia di sana....
P/s : semoga semua remaja kg sg ara yg selalu bawak motor laju2 ambil iktibar dr kejadian ini...berhati2 di jalan raya..lampu merah tanda berhenti......

Friday, September 2, 2011

Selamat Hari Raya n salam Merdeka!!!!!

Alhamdulillah hr ni dah Syawal yang keempat..sekejap je rasa macam bulan pose...kalau ikut takwim hijriah..cek didil dah 2 taun...ye la 1 syawal kan......tapi kalau ikut takwim masihi masih 1 tahun 11 bulan..kejap je anak bujang tu membesar.....sempena syawal kali ini
1) kami beraya kat selangor....kikiki..tp sekejap je la...hari raya pertama ja.....so x sempat nak baraan ....berkonvoi ziarah sepupu kat KL kat tg karang.....raya kedua balik png tp otw balik singgah kg kat pasir salak...
2) kenapa raya sehari je kat selangor???sbb acu aidil nak bertunang....raya ketiga....so wajibulghunah la dh ada kat png kan....sbb kalau ikut cabutan undi..taun ni raya png...pastu br balik selangor.....so acu aidil pon telah selamat menjadi tunangan org setelah rombongan 2 bas dari Jelutong ( 85 org)...rasenye macam lebih la....so acu..gud luck ok.....
3) lepas beraya kat perak....satu kenderaan tmbahan iaitu en WUS ikut balik png..kalau ikut hari Jumaat br nak dtg..tp dh alang2 balik perak dh naik utara ..jalan terus la.....kan jumaat nak naik lg kan...so cek didil dh bawak diorg sume g naik bukit bendera...naik tren baru...laju woooo....g botanical garden...( wlupun xde pape..tp sbb cek mas aka kwn mak g situ n citer pasal botanical garden ni ) so kene bawak gak.....
aidil sgt la excited sbb ramai org kat umah die....mula la bwk kuar sgala bagai mainan die...aduii..seb baik pakcik2 die pandai layan.....die cr mama n abah die time nak susu n nak tido je...sebelum tu..jgn harap......

SElamat Hari Raya Aidilfitri....Maaf Zahir dan batin jikalau terdaoat segala kesalahan kepada sume kawan2 oke....