Monday, August 13, 2012

Minggu Akhir Ramadhan.....

Hari ni ramadhan ke 24..tggl 6 hr jek lg nak menyambut Aidilfitri...sekejap je masa berlalu.....mamadidil pon dh start keje dh pon...sampaikan ble org jumpe..eh dh hbis cuti ke...cepatnyeee.....pastu keje yg masuk macam mamadidil ni x cuti pjg plak...igt baru nak warm up.....kemas2 bilik....masuk2 dh kene attend meeting la..ade meeting urgent la kul 1 tgh hr....haiyooo.....
So untuk Syawal kali ini..Alhamdulllah beraya berempat....So persiapan raya taun sgt bersederhana..bli bj melayu untuk abah n ek didil....konon mama die nak bli yg ready made..skali x jumpe warna sedondon....seb baik mak saya ada bj kaler tu..so mamadidil pinjam la kejap.....kikiki...mmg xde mood nk ade bj br pon...sbb dlm pntg hr tu mamadidil br but 4 psg bj kurung...tu pon sbb ade kain mamadidil yg dh berkurun dok kat selangor x berjait..so g la hntar kat cik seri tukang jait feveret.....dlm 4 pasang bj tu xde pon wrna yg match ngan bj en asben n cek didil..xpe la ray nnt pkai je mane bj yg ada.....
cek didil pon bli 2 pasang bj kameja n jeans saja..konon nak pakai taun lepas punye..skali jeans die dh dingkat..sgt cepat pjg ini budakkk..rasenye taun lepas mase bli kene lipat2 lg....pastu kemeja die mmg byk bli yg besar2...so xde la rase raya ni kene bli byk  bru utk die....
untuk cik merah plak...bli skirt satu...tu je..hihi..sbb bj baby yg org bg pon byk yg cantik2...pastu mama die ni rimas sbnrnye tgk cik merah ni pakai skirt.....kang abh die dukung terselak sane terselak sini....pastu kalau nk pakai bj kurung kecik sgt la hai.....dh cakap ngan cik merah..taun depan kita paki bj kurung sedondon yeee...
untuk en abah plak..bli jeans utk die 2 helai..tu pon kene paksa..last die bli jeans mase pas kawen kot...pastu pusing la pakai jeans tu.sebb en asben ni bukan jenis pakai jeans sgt..trcksuit je...tracksuit pon sume dpt yg sponsor nye plak..ni sbb jeans dh koyak kat poket tu so mamadidil suh ganti baru..tu pon x mo..nak gak pakai gak jeans koyak tu....tshirt mmg die x mo la...kdg2 rase bersyukur dpt suami yg sempoi je.bukan jnis bergaya...simple...x byk songeh...x cerewet....tp kdg sush gak..ye la macam suar jeans tu kene pakse br nak bli...same la macam bj keje ke suar keje..kene pakse bli br nak bli..kalau x..alaa boleh pakai lg..alaaa elok lg...
So kesimpulanye..Aidilfitri kali ini disambut penuh kesyukuran...dan bersederhana InsyaAllah

Saturday, July 28, 2012

NurAisyatul Humaira

mase br 2 jam lahir

Memperkenalkan cik merah.....nama penuh Nur Aisyatul Humaira..yang lahir pada 4 Mei 2012...dah hampir 3 bulan anak mama cik eyah2 ni.....apa daa mama caye ni....Alhamdulillah dah ade sepasang cahaya mata..masa scan mmg dr kate pompuan..tapi mama cik eyah takut nak over confident sbb tkut jd macam aunty syam n en bro..sbb dr kate pompuan pastu dh bli brg pompuan sume n dh bg nama pon skali kuar laki....so opah yah..sgt bg warning jngan bli bj ke brg ke yg ala2 baby gurl.....so bj sume kaler putih le..n x bli bnyk pon sbb amik balik bj cek didil rendam nk basuh balik.....Bile balik selangor dapat banyak la bj gegurl..ye la kalau ikut sume sedara mara anak laki so diorg plak excited nak bli bj gegurl..n cik merah pon cucu pompuan first....smpai saat ini mama cik merah x pnh g bli bj cik merah wlupun kadang geram tgk bj budak pompuan yg sgt2 la cantik...tp abah cik merah dh bg warning x bg bli baju yng sleeveless nampak tiak sume....
Alhamdulillah cik merah ni x banyak la sgt karenah nye..org pnh kate kalau mula dpt anak laki..pastu anak pompuan akan rase senangnyee jaga anak pompuan...mungkin kot..tp mak saya kate sbb cik merah full bf mase first month....tp mama die ajar gak  minum air masak bg die biasa ngan puting..bulan kedua ajar sekali minum susu formula...bg die biasa..ni sume opah cik merah la suh...sbb opah cik merah dh banyak jaga anak org..dh pnh rase org yg hntr anak x ajar puting....haiyooo melalak je....ade skali kwn aine hntr anak die..x ajar puting gak..die hntr 5 jnis puting suh opah yah cube....haiyooo sgt susah oooo..die balik nak amik anak die..mmg kene basuh la ngan opah yah ni......
Semoga anak mama sorang ni membesar menjadi anak yang solehah....InsyaAllah

Friday, July 27, 2012

7 Ramadhan...

Alhamdulillah sekejap je masa berlalu..dh seminggu semua umat Islam berpuasa....sekejap je masa berjalankan..citer ngan kak njmi...die kate sbb dok umah rs masa berjalan cepat la...cube dok kat opis rase macam merangkak setiap saat...kikiki
Sehingga semalam...untuk berbuka...2 hr pertama berbuka kat umah tok kiah..dan 4 hr kat umah sendiri n mamadidil masak le....walupun sejenis lauk...pastu abah bli sejenis kuih,,cukup sudahhh....sonot masak sndiri sbnrnye....kadang tu takut gak tawar la..masin la...ye la kan x leh rasa.....tp Alhamdulillah sehingga smlm ok la....ye la ni smntara x keje..dok umah...leh g pasar tiap2 pg....leh termenung dpan abag jual ikan...pastu nnt die cakap..pk2 nak masak pa...kikiki.....cube abg tu bg idea skali...kan senang.....btul la hampir sebulan dok umah sbgai suri umah ni....mmg pening woo pk nak masak ape...camane la mak aku yg mmg suriumah tu....xpe la skang anak2 dh besar leh request nak mkn ape...ni mamadidil nak kene pk nak masak ape...ape yg abh didil ni mkn...sbb en asben ni mane layan lauk2 kg ni....so kene pk la ayam..ayam..ayam.....
minggu depan dah keje..tp masuk hr kamis so ade 3 hr nk g soping bj raya....opah dh volunteer nak jait baju kurung kat cik merah....semangat sbb ada mesin jait br....hr tu suh ukur sume tingkap kat umah mamadidil..die nak jaitkan langsir...keje sng tu mamadidil x buat2...sbb kang kene cr kain plak...sbb nak suh en asben tukar kaler umah ni dulu...waaa....bayangkan hampir 4 taun dok umah ni 4 taun x pnh tukar langsir....ye la kalau raya x pnh dok umah sndirikan..so xde feeling nak berlangsir br....kikiki


Selamat meningkatkan amalan di Bulan Ramadhan.....

Tuesday, July 24, 2012

Alhamdulillah 4 hr sudaahhhh

Alhamdulillah dah 4 hr umat Islam mengerjakan ibadah puasa.....sekjap je dh 4 hr....mamadidil masih dirumah menghabiskan sisa2 cuti maternity leave yg tggal seminggu....minggu depan dah keje  balikk....pastu 2 minggu pastu cuti seminggu utk raya plak....smlm baru dapat memo nursery cek merah..yg akan ditutup seminggu...xpe la mmg mama die amik cuti seminggu pon....
Br 4 hr mamadidil dh xde idea nak masak sahur apa...seb baik kalau buka tu ada pilihan nak bli..tp br smlm la mamadidil ni masak kan..slame ni buke kat umah mak mertua tersayang..tp bile beranak kecik , baby2 ni malas la nak angkut ke hulu hilir...pastu pas buka nak rushing balik plak..sbb en abah nak smbahayng terawih plak...tp tgk la sampai bile mamadidil ni nak masak..kang dh keje kembali berbuka kat umah mak mertua ke...kikiki....
Semoga Ramdhan kali ini dapat melipatkali gandakan amalan..InsyaAllah...

Thursday, July 19, 2012

Permata hatikuuu


Alangkah bahagianye kalau saya seorg surirumah.....melihat anak2 membesar depan mata...didik anak dgn air tgn sendiri.....huhuhu....tp bile memikirkan penat blajar....komitment utang2....impian kekal impian je la.....cuti 3 bulan ni puas menghabiskan masa ngan abang aidil yg banyak cakap....membelek cik merah.....erm pasni mlm n weknd je la nak melayan anak2 pon....abg aidil hr ni dh kene hntr umah tok balik..die dh besar so dh pandai x mo..nak balik nak balik....tp mama die kene tggl kan die jugak...mmg la mama cuti lg n kompem bosan kat umah x dgr mamat tu cot cet.....tp nnt dh keje susah woo....sorry ye abg aidil.....
cik merah Alhamdulilah dah 2 minggu kat nursery..mula2 halfday je....pastu dah full day dh....mula2 babysitter kate die muntah bile minum susu...ye la slame ngan mama die mmg bf je kan...sehr sekali je mama die ajar minum fm...tu pon muka die terkulat2...nak buat camane mama die bukan jenis nak pump simpn susu sume....tu la smgt x kuat nk full bf..tp sjk hntr nursery bile balik cik merah mmg full bf la...kat nursery je minum susu tepung..n baby sitter kate cik merah pon dh ok minum susu x muntah dh...sorry ye cik merah....

kepada anak2 mama....mama terpaksa hntr abg dok umah tok n adik kat skul sbb mama keje balik kene tggl gak.....kejap je ye..ptg mama amik balik kan....luv both of so muchhhhhhh

Wednesday, July 4, 2012

cek didil yg big boi dah.....


Alhamdulillah kami dh blik png dah.....Almari tu bli kat selangor tau...mcm la kt png ni xde kan....sbb jumpe upin ipin pastu mamat tu dh jerit nk sesangt....cume mase bli tu x siap psg la..bli abh hntr kami blik png.die psgkan le....
skang cek didil 2 taun 10 bulan....bukan ape cume nk share peristiwa yg berlaku smlm....mamadidil n cek didil g la klinik syifa...utk cek mama....smpi turn mama....mmat tu x mo msuk plak bilik dr....pastu mamadie pon ckpla...aidil dok diam2...jgn g mane2...tp dlm bilik dr tu...ht mama die mmg x senang la..tkut die kuar....hbis je jumpe dr..trus mama cr die kt luar...mmg die dok je atas krusi mcm ptung...x toleh kiri knn...n ade la family india dok tggu turn..die kate mmg ank you dok diam sj...punye la lega......tp dlm ht mcm sebak...wah ank aku dh besar rupenye....luv you so much la abg aidil......


Monday, April 30, 2012

aktiviti di permulaan cooti.....

Alhamdulillah di saat ini mamadidil still kat umh....pg td ade la jln2 kat tesco konon nk cr susu mamat tecit ni..tp xde plak....ye la mamat ni minum dumex dupro...dr last week xde ...yg ade dugro je...ermm dh pnh try ajr minum dugro ttp he refuse..adeh lerr.....so en abah dh kate nk try survey giant plak....slalu mmg mamadidil bli stok sebulan...ni nk bli utk stanby la..sbb xde yg keep stock..buatnye mase susu aidil abis ms tu mama kat hospital...ketaq lutut la en abh....kompem akn tepon 2-3 x..susu die dupro kan..langkah 2 kan....pastu akan call kompemkan lg....takut salah la tu.....so sebelum mamadidil masuk hosp n terbg ke selangor sume brg umh dg standby..sabun basuh bj....sabun mandi....ubt gg....pastu periuk x gune sume dh simpn dlm gobok....sume utk senangkan en abh nnt....
so skang countdown je...hrp cepat kuar la adik aidil before 6 mei...tp klu die nk kuar 6 mei gak nk wt camno....sbb mamadidil x mo laa jd mcm aidil hr tu...punye la berjanggut dok hosp..dh la 2 x admit..first tu rase skit perut..pastu trus kene admit...tensen hnye tuhan yg tau...maybe mase tu main2 je kot....dok la 3 hr..to pon pakse dr cakap saya nk kuar gak..blik siap kene mrh ngan en abh....sbb x mo dok wad..die x tau ke bosannnnn.......second time  mase tu dh turun tnde..2 hr gak la dok wad...tp mase tu mmg sakit la....
so kali ni nasiht dr bonda tercinta..wlupon dh turun tanda tunggu sampi sakit contraction setgh jam sekali br g hosp..klu x mmg kene tggu la.....tp xpe la kiter tgk kali ni camane gaya plak kan.....huhuhu

Thursday, April 26, 2012

Alhamdulillah.....

post macam sudah selamat berjuang di medan perang kan.....blom lg...masih menanti n menunggu la ni..sebenarnye dah surat tawaran admit wad 6 mei ni...sbb kalau ikut Dr.. aku telah mengalami GDM..ntah pape ntah laa....bacaan BSP x pnh pon lepas 7 ....setiap kali nak checkup , one day before kene wat BSP..sgt tensen...xpe la next weeek last checkup n last wat BSP..redha je la....bak kate en asben..sabaq..sabaq...
Semoga semua berjalan lancar la next week...walaupun di saat ini mama didil ni gigih bekerja lg...bukan x nak amik cuti awal..tp klau dok umah..asyik nak melepek je....pastu berguling ngan mamat tecit tu..die mane leh dok diam..panjat sana panjat sini...so untuk exercise mamadidil g la keje..leh byk jalan sket....
Xpe la next week mama didil pon dah aplly cuti..sbb rase minggu ni dah pass over sume keje...mintak2 weeknd ni la..leh bonda ku dr Selangor dtg amik anak kesygn die ni...sbb bondaku dah bgtau kalau bersalin hujung minggu nnt mak amik..kalau tgh minggu x dapek la...sbb en abah ku keje...
Alhamdulilla juga maybe rezeki adik aidil dgn penambahan gaji gomen ni..walaupun dulu mase keje swasta increment tahunn lebih tggi dr gomen tp ini dah buat aku bersyukur..Smlm on the way nak balik keje dgr ceramah kat radio mutiara fm..die kate kalau kite ade rezeki lebih hendaklah bersedekah..ye la yg mane dapat tunggakan la,dapat kenaikan gaji la...macam tuju pada org gomen la..die kate kate kalau kiter bersedekah nnt Allah akan lipat ganda rezeki kita..kadang kita nmpak dan kadang kita x nmpak....so mungkin peringatan ini dapat membuka pintu sesape la kan supaya bersedekah dgn lebihan rezeki yang ada.....InsyaAllah....

Monday, April 2, 2012

Cek Didil n Ikaiiii

Wahh. 2 bulan eh mamadidil x update..sgt malas walaupun tetipa hr dok bukak bace blog org..kikiki....sbb sume gmbar save dlm external hard disk so kadang tggl kat umah kdg tggl kat opis..so mood malas bertambah la.....sbb ader gambar cek didil n ikai nye yg baru dibeli oleh en abah sempena .......saja2..kakka..bukan ape en abah ni kalau cek didil mintak la ape2 pon ..kompem la dapat..tu sbb setiap kali g mane kompem satu mainan dlm genggaman...kalau mintak kat mama die ni jgn harap la..tu sbb kalau kuar ngan mama die..cek didil pon tau beliau tidak akan dapat ape2..so x pnh la die mintak nak lori ke kapal korek ke..
Alkisah cek didil n ikai ni...berlaku...satu hari wan cek didil bawak la mamat tecit g bli kuih...kat area tu mamat tecit ni ternmapak la budak kecik bawak ikai..so die berlari balik umah tok..trus cakap ngan mama...amma nak ikai...sambil tgn wat kayuh2....ade la satu basikal kakak tu tp roda tercabut...die siap tunjuk nak naik basikal kakak yg roda tercabut tu.....
Bile en abah balik keje pon die cakap..abah nak ikai..biler abah kate abah xde duit...trus cr mama plak...amma nak wet..nak ikai.....
Tok yg tgk macam kesian..tok siap kate xpe la amik duit tok..g tesco bli kan basikal....

 Inilah hasil basikal pertama cek didil...

main roda....

Monday, February 13, 2012

cek didil vocabulary

kalau ikut cek didil ni kira perkembgn die bercakap agak lmbt la gak...org kate sbb die jalan cepat...org kate sbb budak laki mmg cakap lambat..org kate baby lahir 2009 sume cakap lmbt ( aku rase yg ni x btul kot...caca ank kak njmi lhir 2009 cakap cepat gak)..apa2 pon kami tetap ajar cek didil walaupun die asyik duk ulang abh..ama..abas (bas)...

Skang 2 taun 3 bulan dah banyak la word die antaranya
1) mama nak ucu
2) mama nak air...( sonot sbb cek didil cakap air bukan ayaq...kakkaka)
3) abh nak nyok ( yg ni x best..kene ajar kelapa jugak.....kakakka)
4) Suke menyanyi lagu abc..
5) Suke nyanyi lagu....ibu....ibu...eeeyaya..( engkaulah) hatiku.....( x dapat nak rakam video sbb pakai hp biasa2 jek....kalau nyanyi harusla bergaya dgn mendepangkan tgn sume...

Alhamdulillah....hilang penat ballik keje biler tgk ragam die nanyi ke cakap yg kiter sendiri x paham..kang byk cakap macam abh die plak.....

Wednesday, February 8, 2012

Hati Kering........

lebih sebulan x update blog..sgt malas.....suke bace blog org lain je....cume sbb pg ni dlm usaha menyeru mood keje dtg stelah 4 hari bercuti...so merajin kan jari jemari untuk menaip la..ecehh

Bukan ape nak criter yg mamadidil br perasan yg hati ni macam x kering je kalau pisah lame2 ngan mamat tecit tu....bukan lame pon..dlm 3-4 jam je..tp feel ni rase kalau hr cuti je la..kalau hr keje x rase pon bnda ni....kikiki

Smlm ( Thaipusam day ) tok kiah mengajakla kami g umah paman aka abg kamal aka abg kepada en asben..ye la tok kiah cuti pon nak la berjalan gak kan...tp en asben x mo sbb kami plan mmg nak kemas umah smlm..sbb umah dh lame sgt x kemas...tok kiah kate x pe die nak bwak aidil je...pas zohor balik la..so mamadidil pk xpe la kejap je...so pas hntar tok kaih n didil kat umah paman, kami pon memulakan operasi bergotong royong mengemas umah...ye la bile umah atas kayangan ni..cepat sgt berhabuk....so dptla lap habuk kat kipas siling, pastu en asben membuat operasi mengetuk mane2 almari yg dh tanggal ( giler ganas kan)mop satu umah....buang mane2 bnda x gune dlm umah tu...dpt tukar alas meja mkn...fuhhh mmg penat la...kul sambil 2 en asben mengetuk tu mamadidil kene masak plak..kul 2 lebih baru siap sume dn baru la lunch....

Dah siap sume tu macam terasa alaaa boring nye cek didil xde...kalau die ade..kompem la die yg lebih2 nak sapu umah..pas kemas die akn kuarkan balik kotak mainan die...bg terabur balik...pastu nnt lawan jerit la ngan mama die berebut penyapu....rase macam plik umah tu xde suara cek didil.....
en asben kate..camane nak tinggal aidil kat selangor...nnt kalau dh sampai Tapah ajak patah balik amik aidil..kakakkaka....

Xpe la perasaan ni hnya dirasai mase cuti je la..sbb mamadidil rase hr cuti adalah masa kene jaga aidil 150%..kalau hr keje tu nak wat camane kan..kene g keje..tp rase hati x kering tu xde la..biar je...sbb dok opis kot.cek didil mane pnh buat sesuatu kat opis mama sampai mama nak igt kat die kan...kikiki..alasan yg sgt konkrit...

notakaki: minggu ni adalah last for trimester kedua..next week dah masuk trimester ketiga utk adik cek didil..cepatnye masa berlalu......

Tuesday, January 10, 2012

cek didil x g skul dahhhh

baru je mamadidil officially call tadika minden utk cancel nama cek didil...setelah akhirnye mendengr nasihat tok didil n opah cek didil...tok kiah mmg x bg hntar pon..dr mula lg...sbb die rasa cek didil kecik lg..before mamadidil hntar die dh habaq siap2 kalau ghiau ( nangis) amik bawak balik.....
Tapi mamadidil konon ht sgt keras la..nak hntar jugak2....bile 2nd day tu mmg aidil nangis truk tu..br mamadidil rase oo aidil ni kecik lagi la...kikiki

so smlm pas call opah didil kat sleangor pon die kate ..kalau smpai x nak turun kete..dh nangis dulu..x yah la anta..kalau nngis dlm kelas tu lehh bolayan gak..ni dr dlm kete nak jalan masuk pagar dh nangis...plus ngan guling2 lagi..mmg mamadidil x larat la dukung....

so pg ni officcially mamadidil pon dah gtau cikgu yang suh cancel nama aidil...x pela biar die teman tok n wan je kat umah...lgpon sume abg n kakak dh g skul...cume kalau pagi..ade kak ami n abg alif sbb diorg skul ptg...mase ptg ade kak aca....ok la tu...

ok la cek didil..x yah g skul dulu ye...mama lg senang ht tgk balik keje aidil gelak2 dr amik dr skul nangis tersedu2.....

Monday, January 9, 2012

Betul ke tidak tindakan ku ini....

x tau la tindakan yang mamadidil buat ni betul ke tidak....last week mamadidil dah hntar la cek didil g skul..Tadika Minden , USM yang menerima kanak2 berusia 3 tahun.Actually cek didil ni baru 2 taun 3 bulan je....tapi as long as pihak pengurusan kate asalkan lahir tahun 2009 leh..so mamadidil pon reg la...pada mulanya mmg la tok kiah n wan karim macam x bg..sbb diorg kate cek didil ni kecik lagi...

Hari pertama : masuk je kelas sgt la sronok sbb atas meja ade banyak lori , traktor dan sume mak nenek kenderaan kegemaran cek didil...so mmg leka dok main la..so mamadidil tinggal je la...
Time balik..sume kanak2 ni kene beratur...so bile cek didil nmpak mama die je trus nangis....cikgu kate die ok...cume dlm kul 11 lbih tu die nangis ngnatuk kot...iye cikgu sbb kul 11 adalah time cek didil tido..so mama die bawak balik umah tok n trus tido

Hari kedua - g skul ngan abah skali..wahh mula2 excited la,,dh masuk kelas..trus pgang mama die x bg keluar...pgalaman smlm kot...nmpak die leka mama die trus lari kuar...trus dgr mamat tecit tu nangis..sambil intai2 tu nmpak la die macam meraung2 walaupun cikgu die dukung.....mase tu mamadidil dh x sampai ht la...bile die macam reda sket tu nmpak macam die teresak2 dok atas kerusi bile cikgu die nak pujuk budak lain plak....alaa siannye anak mama....abah die kate jom masuk keje tinggalkan je....
time balik - abah die yg amik..laporan dr abah die dr jauh dah dgr cek didil nangis...pastu abah amik la..rupenye lapar..smpai cikgu bg 4 keping roti.....bile abah tnye cikgu die nangis ke spjg hr...cikgu kate x la..cume biler teringt tu die nangis la...

cuti skolah 2 hari.......

hari ketiga - hari ni excited nak kuar umah sbb abah blikan beg baru....sampai kat simpang nak masuk skul trus nangis...amau..amau..abah...abah..sambil pekap muka kat sit kete....berjejeran la air mata punya x mo...bile mamadidil bukak pintu kete...lg kuat die nangis..abahhhh...abahhhhh....trus mamadidil call bah die..abah kate..x yah la hantar...die kecik lg..nnt dh cukup 3 taun br kita cr skul die....so mamadiidl pon trus la hntar umah tok kiah...

Bile baca post beberapa ibu2 yg hntar anak2 g skul..bile dorg kate anak diorg nangis..ramai yg komen...kene hati kering..ltak pastu lari balik.....huhu tp mamadidil ht x kering la...sebak tgk die nangis meronta2..tunjuk tingkap nak balik....mungkin btul kate abah cek didil..die kecik lg....huhuhu

Tuesday, January 3, 2012

Selamat Tinggal 2011

Bye2 2011...lamenye x bukak blog mamadidil ni..sbb tersangt la malasnye.....Cepatnye masa berlalu....Tahun 2011 telah melabuhkan tirainye.....teringat kate mak kiah...semakin akhir zaman semakin cepat masa berlalu..sehinggakan antara asar dan magrib jaraknye hanya  membakar pelepah kelapa....maksudnye habis je pelepah kelapa tu terbakar trus magrib....semakin ramai yg maninggalkan solat semakin hampir la kiamat tu...kata beliau di hadapan sume anak menantu nye......semoga sume ambil iktibar ye.....

xde ape yg best nak citer pon..cume nak abadikan memori kenduri kahwin terakhir di umah mak mertua ku di Gelugor yang menyaksikan 3 pengantin sekaligus..phewww......maka tutup la kedai mak kiah dan pak karim setelah sume anak2 nye selamat mendirikan rumahtangga dan semoga semuanya berbahagia termasuklah...mamadidil dan en asben....( nak gak la feeling pengantin baru )

Sebenrnya kalau ikut adik en asben 2 org je la..Acik Bab ( Sobri akak oe ) dan Acu ummie....lg sorg adalah anak Lang..adik mak kiah...so kalau dah 3 pengantin bayangkan je la tetamunye..mak aiii....tok didil n opah didil dr Selangor pon dtg pon kate mak aii macam open house YB raya..kikiki...seb baik la family mertua ku ni mmg tukang masak catering..so dh jimat untuk bayar catering dah....smpikan leh tgh ramai2 org dtg tu masak 2nd round lg....maybe sbb kenduri last kot..so sume x melepaskan peluang...yang pastinye lauk kaenduri mmg superb la..sampaikan opah didil asyik dok kate sdapnye nasi die..sdapnye bubur die....kikiki..dah tokei katering nye kndurii mane x sedapkan....

Disebabkan keadaan mamadidil yg x leh nak tolong banyak..( nak buat camane sume kakak ipar kesygn x bg buat keje berat...kikiki..syg uollsss) dr hari memasak sampai knduri x bnyk la sumbgn dr mamadidil....lgpon hr kenduri pon disebbkan opah didil dok ade so mamadidil dok kejap je la..tgk org berduyun tiba..dah membuatkan mamadidil pening....

Inilah 3 pasangan pengantin ( bj putih : acu ummi n mamu shahid , Bj merah : muaz n farida -anak lang .Bj biru : acik bab n izat )

Akhir kata : Selamat Pengantin Baru dan Selamat Tahun Baru)