Monday, May 24, 2010

Kisah Hari Ibu.....

pada zaman dahulu ada seorg raja.....(kakaka aku yang melalut) sebenarnye aku nak citer kisah benar pada hari ibu yang lalu (ayat skema nih)
Aku mempunyai seorg kakak ipar yg sgt pandai buat kek or kuih raya..kalau buulan pose aku lah peminat utama tart nanas beliau dan short bread nye...alamak teringt la plak....Beliau juga sering menerima tempahan untuk kek dari kakitangan hospital png dan sebagainya...USM x pnh lg kot..sbb cde org promote..hehehe....pada hari ibu yang lalu....

anak2 jiran:acik2(ini kot diorg panggil) leh x buat kan kek hari ibu

kak biah: boleh je

anak2 jiran:brape ye.nnt kami bayar 2 ringgt tetiap hari sampai habis bayar.nak bagi kat mak sbb hari ibu

kak biah:ala x payah bayar..bg je kat mak


sekian sahaja perbualan mereka....aku dgr cam sebak je sbb niat anak2 nak menyelebrate mothers day tu....samapi nak bayar sket2 la.....

keesokan hr nya kak biah pon menceritakan kejadian itu kepada jirannye

jiran kak biah:pandai2 je bebudak ni

kalau aku jd die...aku terharu sgt.....waaaaaaa.....

sekian sahaja cerita kali ini....maafla terskema.......

( To my emak,Pn Rodziah,mak mertua ,mak kiah,kak tiee,kak biah,kak liza.kak inas....hepii belated mothers day)

Thursday, May 20, 2010

Unplanned nye holidayyy

tetiba skang ader mood nak update blog kaka..sbb bnyak citer nak citer...alkisah berlaku di hujung minggu yg lalu....kami hnya membantu pakcik en asben kerana anaknya konvo di dewan wawasan,jitra,,sbb beliau tiada transport kami pon hantarkan dan memasang niat utk ke Padang Besar la konon(bukan untuk menyoping hnye berjalan2..tgh bulan beb paham2 je la)...Sejurus makcik n pakcik en asben sampai kat dewan wawasan tu..cek didil pon mula memntahkan segala yg ader kat isi perut beliau..sapai kuar angin tu...sian tgk die....sampai lembik la ank mama ni...pastu en asben kate blik png la balik..kang ptg die dtg amik pakcik balik...tp pn mama didil kesian la kat en asben nak ulang alik..so mula2 ingt nak singgh la memane masjid nak bg cek didil berehat...skali ternampak HOSBA resort 3km..so en asben kate jom tgk tmpat ni camane

muka cek didil yg x sihat

Selepas masuk kat lobby aku pon tgk la brochure yg ada...ade pakej utk weekday....so aku pon terus la mengcheck in kan diri....Resort ini bertemakan kampung...mmg tenang sgt..x la jauh sgt dr jalan besar..tp xde la dgr bunyi kereta...dgr bunyi burung je...kalau kat kg , opah kate bunyi rian-riang.....en asben ingtkan ader la pokok buah2an skali hnya ada sbtg pokok durian sahaja....
and banyak sgt burung n tupai-tupai

Bilik die ader 3 jenis ,seruling bilik utk 3 org,rebana 5 org kot and gendang yang agak besar sket...brochure die tggl dalam kete la..x dapat nak bg info yg detail....

Ini cek didil lepas check in bg mkn and terus tidokan diri.....

Swimming pool pon ader..ader utk budak kecik gak..sbb kat kedah hr ahad kan hr keje..so mmg xde org la..x tau la kalau weeknd camane....So konklusinye best gak la resort ni...utk menenangkan pikiran and menjauhkan dr kesibukan kerje..cume yg x best tv xde liputan dapat pon chanel thailand saja...kkekek....xpe la yg penting cek didil dapat berehat....

Semoga satu hr nnt leh bawak mak n abah n adik2 ku dok kat sini....


Friday, May 7, 2010

Kisah boipren jr

Kisah boipren junior saya....hari ni cek didil da 7 bulan 2 minggu..wa sudah besar anak mama corg ni....kerana terlalu aktif sampai mama caye x sempat apdet belog dia...kakkaka..ye ke....selasa lepas baru g timbang naik 100gm ja...so total is 7.5kg la caye ni n ketinggian caye 69cm saja....BMI caye 15.5 still slim lagi...BMI papa caye...ermmm rahsia...kekekke

So ape yg cek didil dah leh wat skang ni.....

1) berlari didalam walker di umah tok nya dari depan pintu sampai dapur...cr periuk..ketuk2...nak jd chef ka...mane tau leh masak knduri cam tok kiah die

2) berpusing dan bergolek dgn jayanya...lepas mencelik kan mate setiap kali tido die terus akan meniarap untuk mengecheck org disekelilingnya...pastu baring balik

3)meniarap dan bergerak dgn lajunye kedepan kalau nmpak objek yg menarik contoh : getah , wayar , surat kabar dan segala bagai kertas...smue akan dibelek dalam mase seminit nak tgk ada unsur yg merbahaya x sebelum dimasukkan ke dalam mulut

4) dah start makan bubur nasik..mama caye tetiap hr masak nasi ngan ikan bilis ke ngan ayam ke campur kentang ke carrot ke pastu blender..hantar umah tok....pastu saye makan...

5) makn buah yg selalu disuap oleh papa caye cth epal, mempelam , betik ( wahh ada gaye mengikut jejak en asben yang fruiterian tu.....)

6) dah suke tgk tv channel 613 phdc tu cite pocoya ke...dibo ke... pooh ke...barney ke....

dan banyak lg yang x terlarat mama caye nak taip la

dan inilah saye yang berusaha mengetough diri seperti papa caye
ermm nnt la kalau ade mood menjawab rag dr Pn Juli and Pn Mash


Monday, May 3, 2010

I HATE FOOTBALL

I HATE FOOTBALL..sape la yg cipta permainan ni kan...itu sahaja..sekian terima kasih (tiru en juli what short post ja)