Monday, May 24, 2010

Kisah Hari Ibu.....

pada zaman dahulu ada seorg raja.....(kakaka aku yang melalut) sebenarnye aku nak citer kisah benar pada hari ibu yang lalu (ayat skema nih)
Aku mempunyai seorg kakak ipar yg sgt pandai buat kek or kuih raya..kalau buulan pose aku lah peminat utama tart nanas beliau dan short bread nye...alamak teringt la plak....Beliau juga sering menerima tempahan untuk kek dari kakitangan hospital png dan sebagainya...USM x pnh lg kot..sbb cde org promote..hehehe....pada hari ibu yang lalu....

anak2 jiran:acik2(ini kot diorg panggil) leh x buat kan kek hari ibu

kak biah: boleh je

anak2 jiran:brape ye.nnt kami bayar 2 ringgt tetiap hari sampai habis bayar.nak bagi kat mak sbb hari ibu

kak biah:ala x payah bayar..bg je kat mak


sekian sahaja perbualan mereka....aku dgr cam sebak je sbb niat anak2 nak menyelebrate mothers day tu....samapi nak bayar sket2 la.....

keesokan hr nya kak biah pon menceritakan kejadian itu kepada jirannye

jiran kak biah:pandai2 je bebudak ni

kalau aku jd die...aku terharu sgt.....waaaaaaa.....

sekian sahaja cerita kali ini....maafla terskema.......

( To my emak,Pn Rodziah,mak mertua ,mak kiah,kak tiee,kak biah,kak liza.kak inas....hepii belated mothers day)

2 comments:

  1. apa daa ko nii tau la jetlag....ala anak2 jiran kak biah tu suh buat kek untuk mak die la..pastu nak bayar ansur3...bebudak la mane la ader duit kan

    ReplyDelete