Tuesday, November 22, 2011

Cek didil budak sgt rajin....


Last week , kami balik kg secara tidak dirancang..sbb mak asyik kate buah durian n rambutan kat umah makcho sudah sgt banyak.....so en asben sgt la excited utk balik ke kg.....kami balik Serendah dulu hari Jumaat and hari sabtu pg bertolak ke Kg Gajah ,Perak...sampai je trus ptik rambutan yang rendah2....PakCho suh kerat mane2 dahan yang dok atas bumbung umah....dah alang2 tgh ramai belia2 kat umah tu kan..

Ini cek didil....yang sampai2 trus nak bersihkan durian...disebabkan sebelum bertolak asyik main je..so x mkn ape..dlm kete mase nak sampai mmg muntah angin la ini mamat....turun kete nak bg mkn x mo sbb dah nampak ader keje menanti

 Cikgu aine dok ajar macam mane nak ptik buah rambutan dr tangkai...mane2 dahan yang dh dikerat..keje beliawati plak kene ptik rambutan tu....
Apala yang dok cek didil bebel kak aunty syam die tu....ni first time aunty syam balik kg Perak rupenye....

abg aidil n adik harith yang masing-masing buat rajin....

Last touchup...x nak bagi buah2 buah jatuh

Lihat la betapa berpeluhnya mamat tecit ni..sampai kene bukak bj..pastu kene gigit nyamuk...biasala dok kg kan..nyamuk mmg banyak la...ni pon 2 kali mandi sepanjg dok umah mak cho tu...

kesimpulan buah mmg banyak gile sampai x termakan...bawak balik satu bonet + satu guni ( maklang bg) + yang dah kopek siap ltak dlm tupperware...buah bacang satu guni....adeh lerr 

Buah bacang mmg best la..mmg dpt melayan sambal belacan bacang ...my feveret ni...tp org pnang x mkn sgt ek...x pe laa yg penting saya ade bawak stok di umah..kikiki....

No comments:

Post a Comment