Monday, January 9, 2012

Betul ke tidak tindakan ku ini....

x tau la tindakan yang mamadidil buat ni betul ke tidak....last week mamadidil dah hntar la cek didil g skul..Tadika Minden , USM yang menerima kanak2 berusia 3 tahun.Actually cek didil ni baru 2 taun 3 bulan je....tapi as long as pihak pengurusan kate asalkan lahir tahun 2009 leh..so mamadidil pon reg la...pada mulanya mmg la tok kiah n wan karim macam x bg..sbb diorg kate cek didil ni kecik lagi...

Hari pertama : masuk je kelas sgt la sronok sbb atas meja ade banyak lori , traktor dan sume mak nenek kenderaan kegemaran cek didil...so mmg leka dok main la..so mamadidil tinggal je la...
Time balik..sume kanak2 ni kene beratur...so bile cek didil nmpak mama die je trus nangis....cikgu kate die ok...cume dlm kul 11 lbih tu die nangis ngnatuk kot...iye cikgu sbb kul 11 adalah time cek didil tido..so mama die bawak balik umah tok n trus tido

Hari kedua - g skul ngan abah skali..wahh mula2 excited la,,dh masuk kelas..trus pgang mama die x bg keluar...pgalaman smlm kot...nmpak die leka mama die trus lari kuar...trus dgr mamat tecit tu nangis..sambil intai2 tu nmpak la die macam meraung2 walaupun cikgu die dukung.....mase tu mamadidil dh x sampai ht la...bile die macam reda sket tu nmpak macam die teresak2 dok atas kerusi bile cikgu die nak pujuk budak lain plak....alaa siannye anak mama....abah die kate jom masuk keje tinggalkan je....
time balik - abah die yg amik..laporan dr abah die dr jauh dah dgr cek didil nangis...pastu abah amik la..rupenye lapar..smpai cikgu bg 4 keping roti.....bile abah tnye cikgu die nangis ke spjg hr...cikgu kate x la..cume biler teringt tu die nangis la...

cuti skolah 2 hari.......

hari ketiga - hari ni excited nak kuar umah sbb abah blikan beg baru....sampai kat simpang nak masuk skul trus nangis...amau..amau..abah...abah..sambil pekap muka kat sit kete....berjejeran la air mata punya x mo...bile mamadidil bukak pintu kete...lg kuat die nangis..abahhhh...abahhhhh....trus mamadidil call bah die..abah kate..x yah la hantar...die kecik lg..nnt dh cukup 3 taun br kita cr skul die....so mamadiidl pon trus la hntar umah tok kiah...

Bile baca post beberapa ibu2 yg hntar anak2 g skul..bile dorg kate anak diorg nangis..ramai yg komen...kene hati kering..ltak pastu lari balik.....huhu tp mamadidil ht x kering la...sebak tgk die nangis meronta2..tunjuk tingkap nak balik....mungkin btul kate abah cek didil..die kecik lg....huhuhu

No comments:

Post a Comment