Wednesday, February 8, 2012

Hati Kering........

lebih sebulan x update blog..sgt malas.....suke bace blog org lain je....cume sbb pg ni dlm usaha menyeru mood keje dtg stelah 4 hari bercuti...so merajin kan jari jemari untuk menaip la..ecehh

Bukan ape nak criter yg mamadidil br perasan yg hati ni macam x kering je kalau pisah lame2 ngan mamat tecit tu....bukan lame pon..dlm 3-4 jam je..tp feel ni rase kalau hr cuti je la..kalau hr keje x rase pon bnda ni....kikiki

Smlm ( Thaipusam day ) tok kiah mengajakla kami g umah paman aka abg kamal aka abg kepada en asben..ye la tok kiah cuti pon nak la berjalan gak kan...tp en asben x mo sbb kami plan mmg nak kemas umah smlm..sbb umah dh lame sgt x kemas...tok kiah kate x pe die nak bwak aidil je...pas zohor balik la..so mamadidil pk xpe la kejap je...so pas hntar tok kaih n didil kat umah paman, kami pon memulakan operasi bergotong royong mengemas umah...ye la bile umah atas kayangan ni..cepat sgt berhabuk....so dptla lap habuk kat kipas siling, pastu en asben membuat operasi mengetuk mane2 almari yg dh tanggal ( giler ganas kan)mop satu umah....buang mane2 bnda x gune dlm umah tu...dpt tukar alas meja mkn...fuhhh mmg penat la...kul sambil 2 en asben mengetuk tu mamadidil kene masak plak..kul 2 lebih baru siap sume dn baru la lunch....

Dah siap sume tu macam terasa alaaa boring nye cek didil xde...kalau die ade..kompem la die yg lebih2 nak sapu umah..pas kemas die akn kuarkan balik kotak mainan die...bg terabur balik...pastu nnt lawan jerit la ngan mama die berebut penyapu....rase macam plik umah tu xde suara cek didil.....
en asben kate..camane nak tinggal aidil kat selangor...nnt kalau dh sampai Tapah ajak patah balik amik aidil..kakakkaka....

Xpe la perasaan ni hnya dirasai mase cuti je la..sbb mamadidil rase hr cuti adalah masa kene jaga aidil 150%..kalau hr keje tu nak wat camane kan..kene g keje..tp rase hati x kering tu xde la..biar je...sbb dok opis kot.cek didil mane pnh buat sesuatu kat opis mama sampai mama nak igt kat die kan...kikiki..alasan yg sgt konkrit...

notakaki: minggu ni adalah last for trimester kedua..next week dah masuk trimester ketiga utk adik cek didil..cepatnye masa berlalu......

No comments:

Post a Comment