Monday, April 2, 2012

Cek Didil n Ikaiiii

Wahh. 2 bulan eh mamadidil x update..sgt malas walaupun tetipa hr dok bukak bace blog org..kikiki....sbb sume gmbar save dlm external hard disk so kadang tggl kat umah kdg tggl kat opis..so mood malas bertambah la.....sbb ader gambar cek didil n ikai nye yg baru dibeli oleh en abah sempena .......saja2..kakka..bukan ape en abah ni kalau cek didil mintak la ape2 pon ..kompem la dapat..tu sbb setiap kali g mane kompem satu mainan dlm genggaman...kalau mintak kat mama die ni jgn harap la..tu sbb kalau kuar ngan mama die..cek didil pon tau beliau tidak akan dapat ape2..so x pnh la die mintak nak lori ke kapal korek ke..
Alkisah cek didil n ikai ni...berlaku...satu hari wan cek didil bawak la mamat tecit g bli kuih...kat area tu mamat tecit ni ternmapak la budak kecik bawak ikai..so die berlari balik umah tok..trus cakap ngan mama...amma nak ikai...sambil tgn wat kayuh2....ade la satu basikal kakak tu tp roda tercabut...die siap tunjuk nak naik basikal kakak yg roda tercabut tu.....
Bile en abah balik keje pon die cakap..abah nak ikai..biler abah kate abah xde duit...trus cr mama plak...amma nak wet..nak ikai.....
Tok yg tgk macam kesian..tok siap kate xpe la amik duit tok..g tesco bli kan basikal....

 Inilah hasil basikal pertama cek didil...

main roda....

No comments:

Post a Comment