Thursday, April 26, 2012

Alhamdulillah.....

post macam sudah selamat berjuang di medan perang kan.....blom lg...masih menanti n menunggu la ni..sebenarnye dah surat tawaran admit wad 6 mei ni...sbb kalau ikut Dr.. aku telah mengalami GDM..ntah pape ntah laa....bacaan BSP x pnh pon lepas 7 ....setiap kali nak checkup , one day before kene wat BSP..sgt tensen...xpe la next weeek last checkup n last wat BSP..redha je la....bak kate en asben..sabaq..sabaq...
Semoga semua berjalan lancar la next week...walaupun di saat ini mama didil ni gigih bekerja lg...bukan x nak amik cuti awal..tp klau dok umah..asyik nak melepek je....pastu berguling ngan mamat tecit tu..die mane leh dok diam..panjat sana panjat sini...so untuk exercise mamadidil g la keje..leh byk jalan sket....
Xpe la next week mama didil pon dah aplly cuti..sbb rase minggu ni dah pass over sume keje...mintak2 weeknd ni la..leh bonda ku dr Selangor dtg amik anak kesygn die ni...sbb bondaku dah bgtau kalau bersalin hujung minggu nnt mak amik..kalau tgh minggu x dapek la...sbb en abah ku keje...
Alhamdulilla juga maybe rezeki adik aidil dgn penambahan gaji gomen ni..walaupun dulu mase keje swasta increment tahunn lebih tggi dr gomen tp ini dah buat aku bersyukur..Smlm on the way nak balik keje dgr ceramah kat radio mutiara fm..die kate kalau kite ade rezeki lebih hendaklah bersedekah..ye la yg mane dapat tunggakan la,dapat kenaikan gaji la...macam tuju pada org gomen la..die kate kate kalau kiter bersedekah nnt Allah akan lipat ganda rezeki kita..kadang kita nmpak dan kadang kita x nmpak....so mungkin peringatan ini dapat membuka pintu sesape la kan supaya bersedekah dgn lebihan rezeki yang ada.....InsyaAllah....

1 comment:

  1. insyaALLAH..tambah saham akhirat..dekat masjid ada depa bukak kaunter untuk sedekah duit kepada masjid kot.RM20 xsilap aku..:)

    ReplyDelete