Thursday, February 4, 2010

Milestone didil...

erm..sedar x sedar dah 4 bulan setengah dah anak mama yang tomei2 ni....badan semakin kuat kalau x nak tu jgn la nak pakse2 cam baby dulu..patah riuk anak den ni kang...
milestone didil setakat pagi tadi...heheheh....skang dah meniarap dengan sgt la terror sampai kan tido pon leh pusing n kekadang tido pon meniarap.kalau mama die sedar kene pusingkan la balik...dah x leh nak baring atas tilam baby yang kecik..kompem akan tergolek dok..ke atas lantai n kalau terkena lantai pon akan pusing tanpa nangis nye..wahh my hero...skang dah dalam usaha mengangkat punggung n tolak badan...tp die akan menyembamkan muka ke atas tilam dan akan menjerit dengan geramnye( didil:asal la badan aku ni x gerak2)......pastu sgt la suke tgk org mkn..mulut pon akan ikut cup cap cup cap...pastu mesti org yg tgh mkn tu kate...sumbat kang nasik ni br tau....sbb skang didil dah minum susu campur nestum...(didil:bile nak makan nasik plak ni)....x pe la yg penting saya menjadi sihat dan kuatkan.....

Didil : countdown nextweek nak balik kg opah..yea yea...jumpe cik linda yg suke layan saye borak.pastu saya tidak akan berada dibawah kerana sentiasa di passing bak batton olek acik2 saye tu...pastu leh tido dalam buai..sbb kat png papa saya x kasik tido dlm buai...huhu..

Mama : skang pon mlm dah x kuar dah..so tiap kali balik kene prepare masak mlm plak..kalau didil gud boy je means letak atas tilam pastu main x nangis cepat je mama masak b4 papa die balik dh siap...kalau didil nak ajak borak ke ermm alamat kene tunggu papa die balik baru leh masak...( azam br ni..MASAK SELALU)






3 comments:

  1. bagus2...masak selalu ye mamadidill..hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha.. didil, biar mama penin..golek2 sana sini menyihatkan badan kan.. kekeke

    ita ~ ko kasik tido buai kat kampung jer eh? tak lama tak nak balik penang ler didil.. hahaha

    ReplyDelete
  3. biar je die golek..x larat nak pusingkan kang golek balik...haah kat kg je...umah kg ade palang nak gantung buai..kat umah nk beli yg besi tu x konfiden..

    ReplyDelete