Tuesday, August 17, 2010

Alhamdulillah sudah 7 hari.....

Alhamdulillah sudah 7 hari umat islam menunaikan ibadah puasa dibulan mulia ini...hari ni adalah hari yg ketujuh ramadhan..cepatnye masa berlalu...di harap ramadhan kali ini lebih terisi dengan amal ibadat dari ramadhan yg lepas...walaupun kali aku x berkesempatan untuk sembahyan terawih...ye la sape nak jage anak bujang sorg tu walaupun seperti biasa kul 9 dh tido...erm...ramdhan kali ni sgt la seronot dengan en didil ituh...setelah 7 hari berpuasa cek didil telah bangun sahur sebanyak 3 kali termasuk subuh tadi..untuk mengelakkan en didil menganggu mama n papa die sahur..papa beliau telah membuka astro oasis yang zikir2 tu....cek didil sangat suka tgk oasis bagi zikir2 tu..die akan duduk tegak dan mate akan fokus ke tv...tu sbb slalu before masuk waktu kami bukak oasis...
time buka lak...so far family en sdek ni mmg la buka di gelugor aka umah mak en sidek...disebabkan umah mak die hanya ader mak kiah,pak karim n acu umi sahaja..jd kehadiran kami bertiga menambahkan keramaian ahli berbuka...ditambah lg dengan cek didl yg akan sebok2 gak dok ngadap makann berbuka..n kalau bosan sgt akan panjat la mama die...untuk cube mencapai apa sahaja yg boleh dimkn..haaih...nasib baikla en sidek ni jenis mkn cepat..so leh la jaga en didil.....

thanks mak kiah yg slalu masak besh....apanya menantu la asyik mak mertua je masak kan....haaih

3 comments:

  1. baguih2...nnt didil jadi anak soleh..amin

    ReplyDelete
  2. bagus menantu mak kiah nih.. hahaha

    ReplyDelete
  3. julie:insyaAllah
    mash:mmg sgt bgus kan....trime kasih

    ReplyDelete