Saturday, July 28, 2012

NurAisyatul Humaira

mase br 2 jam lahir

Memperkenalkan cik merah.....nama penuh Nur Aisyatul Humaira..yang lahir pada 4 Mei 2012...dah hampir 3 bulan anak mama cik eyah2 ni.....apa daa mama caye ni....Alhamdulillah dah ade sepasang cahaya mata..masa scan mmg dr kate pompuan..tapi mama cik eyah takut nak over confident sbb tkut jd macam aunty syam n en bro..sbb dr kate pompuan pastu dh bli brg pompuan sume n dh bg nama pon skali kuar laki....so opah yah..sgt bg warning jngan bli bj ke brg ke yg ala2 baby gurl.....so bj sume kaler putih le..n x bli bnyk pon sbb amik balik bj cek didil rendam nk basuh balik.....Bile balik selangor dapat banyak la bj gegurl..ye la kalau ikut sume sedara mara anak laki so diorg plak excited nak bli bj gegurl..n cik merah pon cucu pompuan first....smpai saat ini mama cik merah x pnh g bli bj cik merah wlupun kadang geram tgk bj budak pompuan yg sgt2 la cantik...tp abah cik merah dh bg warning x bg bli baju yng sleeveless nampak tiak sume....
Alhamdulillah cik merah ni x banyak la sgt karenah nye..org pnh kate kalau mula dpt anak laki..pastu anak pompuan akan rase senangnyee jaga anak pompuan...mungkin kot..tp mak saya kate sbb cik merah full bf mase first month....tp mama die ajar gak  minum air masak bg die biasa ngan puting..bulan kedua ajar sekali minum susu formula...bg die biasa..ni sume opah cik merah la suh...sbb opah cik merah dh banyak jaga anak org..dh pnh rase org yg hntr anak x ajar puting....haiyooo melalak je....ade skali kwn aine hntr anak die..x ajar puting gak..die hntr 5 jnis puting suh opah yah cube....haiyooo sgt susah oooo..die balik nak amik anak die..mmg kene basuh la ngan opah yah ni......
Semoga anak mama sorang ni membesar menjadi anak yang solehah....InsyaAllah

No comments:

Post a Comment