Monday, May 30, 2011

Bercuti ke Serawak part 1


wah nak ade part 1 macam pn juli gak.....slalu kan kalau pn juli update g mane2 die akan ade part 1 la part 2 la kan...kikiki....sebenarnye ni bukan bercuti pon..tapi mamadidil nad cek didil menyelit menyertai rombongan USM FC yang ader game kat sane...perbelanjaan flight and hotel ditaja oleh diri sendiri oke...cume dr airport kuching ke hotel tu tumpang la naik bas UNIMAS bersama.....kikiki

 Cek didil yg sgt excited tgk byk aeroplane parking.......

 dah sampai airport kuching..pukul 7.30 malam...2 jam perjalanan..mase ni mamat ni baru bgun tido....

 Team USM FC yang nak g register masuk serawak...sume macam dok kejar aidil la..sbb aidil sorg je budak kecik...and mamadidil yg sorg je pompuan...sume bahasakan diri abg...x sedar diri yang masing2 dah ader anak....
 Posing jap
 pemandu pelancong aka driver bas UNIMAS bawak makan kat  sini...mule2 macam konfius ...ni kat kelantan terengganu ke kat serawak....dan majoriti mkn nasi kerabu..tgk macam sdap gak.....tp mamadidil and en asben makan nasi lemak je la...konfident....

 mase nak check in kat hotel....mase ni dh kul 10pm..mamat tecit dah kepenatan.....
dah masuk bilik....sanagt la suke sbb ade telefon.....asyik angkat main picit2 je mamat tecit ni...so mamadidil cabut wayar telefon haaa hamekkk...bawak la pusing satu bilik hang pon cek didil tu.....

pastu kami pon berehat...sebelum g tu 2 perkara yang mamadidil sgt la risau...
1) cek didil nangis dlm flight....sbb dgr citer Pn juli and cek nye mmg ade budak nangis sepanjang perjalann....so mlm sebelum tu g la bli buku and mainan yg muat nak masuk beg die....pastu flight kul 5.30 and 3.30 kami dh g airport bayan lepas tu..mmg aidil dah miss la tido ptg die....so naik je flight mule mmg la nangis pastu kuarkan buku tranport die trus leka....pastu terus tido...kapal terbang x sempat naik lg pon....lega.......dah nak sampai br die bgun....
2) time tido...kenapa time tido...cek didil ni jnis tido berbuai...mmg ramai org kate nyusahkan..tapi kami adik beradik 10 org sume tido buai....sbb kalau tido buai ni lame la die tido....slalu kalau cuti g mane2...opah die akan bawak kan buai..spring ngan besi tu je..slalu kalau kat homestay ade la tmpat nak gantung buai...ni kalau kat hotel??? so mlm tu cubaan menidokan aidl tanpa buai...tepuk2 tutup lampu..BERJAYA!!!!!.....esoknye nye pon same..cek didil tido tnpa buai...cume time tido die dh lari laa.....sampai la ke tika ini..cek didil dh tido x pakai buai dah..terima kasih serawak......kikikik

sambungan di post lain kalau rajin......

1 comment:

  1. hihi...comei...ha kan menjadi..sure xnangis..cik dil berjaya ujian kapal terobang..hihi

    ReplyDelete